Fysioterapeuten med fotball i blodet

Alain Antonio Astudillo heter mannen som skal holde gutta våre skadefri. Og da er det greit å ha fortid som toppspiller selv.

Vi møter den blide søramerikaneren en vinterdag på Føyka. Smilet sitter som alltid løst. Spesielt på en dag som denne, da gutta jobber sokkene av seg i 4 x 4 minutters løpsintervaller. Alle som har spilt fotball selv vet at dette er deilig å bivåne fra sidelinjen. Fysioterapeuter er ingen unntak. Men kudos til troppen, som ga alt og litt til. Det vitner om god kultur av slikt. 

IMG_0690
Det bare må til - løping med høy puls. Lars Fuhre selvsagt fremst i køen. Westerlund og Bencsik pusher på bakfra.

Inne i garderoben kjører Alain først en god runde med scanning via ultralyd, så egentrening med veiledning og korrigering. "Pasienten" her er Roman Fazi, som bygger seg opp før en liten kne-operasjon og påfølgende rehabilitering. Da er det gull å ha en som Alain i ryggen, en som følger opp, passer på kroppen din og veileder med god kunnskap. 

IMG_0687
Knebøy skal utføres med riktig teknikk for å få riktig effekt. Alain passer på at Roman gjør det etter boka. Og med riktig vinkel. 

Ute på feltet fikk vi en liten chat med Alain idet gutta fløy forbi oss i godt tempo. Alain som selv har erfaring fra toppfotball, både i Chile og utenlands. Samt prøveopphold i både Tromsø og Start i Norge; 

Annonse: