20240629_122905

G14 med sterk 2.plass i Skandia Cup

Flott tur til Trondhjem for våre 14-åringer sist helg. Og edelt metall ble med hjem til Føyka også.

G14 overrasket både seg selv, og antagelig mange andre, med å spille seg helt fram til finalen i årets Skandia Cup i Trondheim. Spillerne selv regnet B-sluttspillet som mest sannsynlig i forkant. Foresatte og ledere planla hjemreise før selve finaledagen, men gutta tok fram vinnervilje, guts og tidvis småpent spill når baneforholdene tillot det og overrasket alle.

Skjermbilde 2024-07-01 kl. 20.32.50.png
Lydhør gjeng som ble tatt i mot på selveste Lerkendal. Av Rosenborg-legende Christer Basma som viste gutta trøndelags stolthet fra innsiden.

I gruppespillet ble det 3 strake seire mot henholdsvis Freidig 2, Buvik og Charlottenlund 1. Charlottenlund 2 ble slått 1-0 i 1/8 dels finalen – i en kamp hvor Asker var hakket bedre. Så ble det en jevn kamp mot Trond IL som gikk til straffesparkkonkurranse. Der var Askers gutter iskalde og sluttresultatet ble til slutt 6-5. 


Hjemmefavoritten Trygg/Lade var motstander i semifinalen. På en ujevn gressmatte var det mot en vesentlig fysisk sterkere motstander to ting som gjaldt – fightervilje og lojalitet til taktikken. Gutta tok frem krefter de ikke visste de hadde, og kampen endte 0-0. Enda en straffesparkkonkurranse måtte man gjennom, men med gode referanser fra forrige kamp så ble det seier der med 5-4.


I finalen var Melhus motstander. Nok en gang mot et sterkt fysisk lag, men i denne kampen møtte man rett og slett et bedre lag. Det endte med 0-3 tap i øsende regnvær og vind. Det opplevdes nok surt der og da – men så snart hjemturen var i gang skjønte de fleste at de hadde vært med på noe stort. Pokalen vil alltid være et synlig bevis på at det meste er mulig å få til, bare man vil det nok, har litt flyt, og har det moro sammen – både på og utenfor banen.

Vi gratulerer gutta med innsatsen og er stolte av det de fikk til mot trøndersk motstand!

Annonse: