G2004 med status på 2020 - så langt.

Også G04-gjengen deler sine tanker om 1. halvår av 2020.

Asker Fotball G16-2020

“Corona sesongen 2020”

Etter en litt kjip høst 2019 med etter at vi snublet på målstreken med tanke på Interkrets G16 for 2020 sesongen, så brettet trener Lars H. Skarholm opp ermene og startet forberedelser foran spill på nest øverste nivå for gutta. 

Etter å ha trent godt senhøstes og på nyåret etter en måned med fotballfri, så pakket laget bagen og satte kurs for en ukes treningsleir i Salou Spania. Under perfekte forhold og meget gode vår temperaturer gikk to økter om dagen som en lek. Gutta, trener og støtteapparat koste seg og vi alle så frem imot kommende sesong og at vi gikk for seriemesterskap 1.div G16-2020! 

Lite visste vi om hva som kom og traff oss med en voldsom kraft….. Nyhetene meldte om et virus som visstnok kom fra dyremarkedet i Kina et sted, feide inn over stort sett hele verden og mars traff det oss med full kraft i Norge og bl.a. Føyka. COVID 19 var navnet! 

Samfunnet stengte ned og all aktivitet ble stanset. Skoler, svømmehaller, idrettshaller, fotballbaner, ja alt stengte, vi måtte holde avstand og holde oss hjemme! 

Lite visste vi da om konsekvenser og hvor lenge dette kom til å vare. Noen håpet vel på at det skulle gå fort over, men så feil kan man ta! 

Dager med hjemmekontor og hjemmeskole var et faktum. Fotball eller all annen form for idrett var utelukket. Hva nå??

Sjelden har det vel vært fler pubertale tenåringer på tur med bikkja, lett joggende langs veien, på tur i skauen eller foran en skjerm! 

Sjelden har vel flere sett gamle fotballkamper i reprise på tv. 

Men vi kommer oss gjennom det, alt blir bra til slutt! 

 

Begrepet “Corona trening” ble født. 

På grunn av situasjonen så ble alle ansatte i Asker Fotball permittert og fotballhuset som tidligere var et samlingspunkt for mange involverte rundt lagene i klubben var mørklagt. 

Etter ca 3 uker ufrivillig opphold i trening fikk man endelig lov til å ta i bruk fotballbaner igjen, men under veldig strenge restriksjoner fra myndighetene. 

Banen ble delt inn i 4 soner og maks 5 spillere i hver sone.

En ball til hver spiller.

Ingen berøring av ball med hender eller hode.

2 meters avstand mellom spillere.

Ballvask etter hver økt.

Garderober stengt.

Osv osv osv

Lars_Skarholm_G04
Trener G04 Lars Skarholm ser frem i mot tiden som kommer. Selv om 1. halvår har vært spesiell. Også for G04-gruppa.

Vanskelig å trene fotball da, men ikke umulig! 

Ledelsen i klubben lettet noe på permitteringene og trener Lars måtte grave dypt i lærebøkene fra trenerutdannelsen sin og klarte på en mirakuløs måte å finne øvelser som kunne minne om fotball. 

Det viktigste var at man endelig kunne møte lagkamerater og være litt sosial igjen, dog med minst 2 meters avstand!

 

Det som imponerte undertegnede mest var at det stort sett var fulltallig på samtlige økter! 

Noen hadde gyldig fravær siden gutta tross alt begynner å få hår på leggene og under nesa. Trafikalt grunnkurs var den største grunnen til fravær! 

Restriksjoner ble noe endret etter tre-fire uker og avstanden redusert til 1 meter, flere kunne være på banen samtidig og de gamle sonene på banen ble fjernet. Det gjorde ting noe enklere og ting begynner å nærme seg normalt. 

Motstandere som tidligere var kjegler ble erstattet med en lagkamerat og det utføres skyggespill. Det nærmeste man kommer ordinært spill uten kontakt. 

Alle serier og cuper er enten utsatt eller avlyst inntil videre. Vi får håpe det lysner noe, slik at det igjen kan spilles fotball når situasjonen tilsier det. 

Forhåpentligvis om ikke så alt for lenge! 

Siden myndighetene åpnet for normal trening fra og med 1 juni, så det lyst ut med tanke på spill utover høsten. Optimismen kom tilbake og håpet om kamper før sommerferien steg. 

Men så kom beskjeden fra FHI at de anbefaler å vente med ny vurdering 1 september om det er forsvarlig for barne/ungdomsidretten samt senior breddefotball fra 3 div og nedover for oppstart av kamper og kontakt trening!! 

Det føles som et massivt slag i magen og optimismen forsvant som dugg for solen! Hva nå?? Ryker hele sesongen? 

Usikkerheten over hva som skjer er påtrengende og tusenvis av unge og voksne over 20 år, lurer på om man kan snøre på seg skoene, dra drakta over hodet og spille kamper eller trene som normalt før adventsstjerna tennes! 

Mange har meninger om dette, jeg også, men holder det for meg selv!

Men vi i Asker Fotball gir oss ikke. Vi øver på å bli bedre fotballspillere og mennesker på hver eneste trening, både voksne, ungdommen og barna i klubben lar seg ikke stoppe. Vi vet det en gang blir bra igjen og da skal vi bevise at vi har vært sabla gode i denne perioden uten annen konkurranseenn den vi har internt! “Sammen blir vi gode”

Vi i Asker Fotball G16 har trent og trener godt. Vi er klare til å sette i gang med kamper så fort startskuddet går. 

Kim_Andre_G04
Kim A. Madsen. Medtrener. Også han ser frem til at fotballen virkelig starter å rulle igjen.

Vil ønske våre nye spillere hjertelig velkommen til oss i AF

 

  • Omar Gadalla fra Bygdøy Monolitten
  • Herman Solberg fra Slemmestad
  • Sebastian Perez fra Frisk/Asker
  • Sarujan Maheswaran fra AF G2003(spiller på dispensasjon)

Tiden som har gått siden Covid 19 traff oss har vært veldig spesiell, nærmest som en science-fiction film. Å leve i et samfunn som til de grader er forandret fra det normale er veldig spesielt og vanskelig. Men i dette tilfelle er det i aller høyeste grad nødvendig. 

Så får vi krysse fingrene at vi kommer ut av det på en måte som gjør at vi igjen kan gi en klem, reise, drive med den idretten vi elsker og ikke minst at vi er friske og har en jobb å gå tilbake til! 

Vi vil ha det som det var…..SÅ FORT SOM MULIG!"

Tekst: Gjengitt via Rolf Magne Walstad - DL/Sportslig Leder

Annonse fra Obos-ligaen: