Gatelaget: 3 poeng og årsbeste

Asker v Fram 5-3

Anelsene var nok en smule bange da vinner av fjorårets landsturnering, Fram Larvik, gjestet Føyka til oppgjør i Østlandsligaen. VI har ikke for vane å skjelve i buksene over antatt skjevt styrkeforhold, men det er klart at nylige meritter påvirker oss kanskje litt mer enn vi er villig til å innrømme.

Nydelige spillerforhold på Føyka i dag!

Vi så at mange av Fram-spillerne fra Nasjonal turnering ikke var med, og håp ble tent og styrket av en Asker-gjeng som framsto harmonisk og med godt humør.

Håpet steg ytterligere når vi fra startblokkene fikk godt grep om spillet, og Fabian trosset skavankene i høyre kne og smalt til med godfoten etter få minutters spill. Ballen gikk hardt inn nede i hjørnet utagbart for keeper og alle på benken var i hvertfall enige om at det var verdt halting og smerter de neste to minuttene.

Fram overtar noe av banespillet og utligner ti minutter senere etter at vi er for sene i press. Men plutselig har vi på kraftfullt vis gått opp i 2-1, og rett etter klinka et frispark fra midtbanen i hjørnet, 3-1!

Aktiv coaching fra sidelinjen. Drar vi kjensel på trenerskikkelsen her da?

Vi spiller godt, velger smart bakfra og varierer oppspillene våre fint. Fram legger seg etter hvert lavere da de ikke orker å presse forgjeves. Vi flytter fremdeles ballen fint rundt mens Fram ligger lavt og unngår ugunstige brudd i farlig sone. Allikevel reduserer Fram en gang til og vi leder med bare ett, som vi håper å holde inn til pause. Helt på egenhånd setter Marie-Lou full fart mot en Fram-forsvarer med ballen. Han blir overrasket, mister kontrollen og Marie-Lou jager ballen videre forbi keeper og strekker en lang fot som styrer ballen inn i mål! Første scoring for Asker Gatelag, og for en soloprestasjon!

4-2 til pause, og det beste vi har levert på lang, lang tid.

Andre omgang forløper litt roligere med to lag som begynner å bli slitne. Vi har ballen mindre, men er farlige på kontringer. Vi står godt i forsvar og all grunn til å klappe oss selv på skulderen over god innstilling og godt samarbeid! Når vi vinner ballen klarer vi ofte å treffe et oppspillspunkt oppe i banen og utnytte de store rommene som åpnet seg etter hvert i omgangen. Det var også på den måten vi fikk dagens femte scoring ved en sterk enkeltmannsprestasjon. Fram trykker oss lave siste 20 minuttene og får mange muligheter. Heldigvis for oss blir det aldri virkelig farlig, dels på grunn av dyktighet fra vår side, dels på grunn av litt flaks og dels fordi Fram ikke reduserer før helt på slutten av andre omgang og tiden løp ut.

Ingenting å si på innsatsen i dag; den stod til gull!

5-3 i målprotokollen og 3-2 i Fairplaypoeng er vi helt strålende fornøyd med. Årets første poeng ble en trippel, og virkelig solid gjennomført kamp.

Tusen takk til alle spillere for knall innsats og tusen takk til "tribunen" ved Grindestua, ruskonsulenter fra kommunen og varmestua ved Feltprest Kjetil som kom og heiet på oss! Det setter vi stor pris på!