Gatelaget med "3-dagers" i vestmarka

Onsdag 7. oktober dro gatelaget og Medvandrerne på felles tur fra Føyka.

Asker Gatelag var klare for å utvide horisonten, og dra på en tredagers i vestmarka onsdag. Langtidsvarselet spådde sammenhengende regn i tre dager, men de siste dagene mot tur var prognosene heldigvis langt bedre. Gruppa var uansett uaffisert av det, mot og humør var på plass hos alle 11!

Are Lersteins organisasjon Medvandrerne kunne heldigvis hjelpe oss med lån av turutstyr i knall kvalitet. Årets Villmarking spilte også en viktig rolle i planlegging og ikke minst som veiviser i de dype skoger. Etter en gjennomgang av sekken og sjekk at alt nødvendig var med hos alle, kjørte Espen oss til Sollihøgda. Vi ville starte med fulle maver og det gjorde vi til gagns hos Sollihøgda Tursenter. Maten var kjempegod og atmosfæren hyggelig og varm.

Gatelaget_2_imarka
Are - primus moto og foregangsmann når det kommer til å ta i bruk vår vakre natur.

Vi ruslet sørover inn i vestmarka, og ble møtt av regn, dis, gjørme og pytter. Det ble en lang marsj med blytunge sekker, og mørket seg fram før vi fant en skikkelig leirplass. Omsider fant vi en fin plass, og telt, bål og middag kom i stand i tide før regnet tok seg kraftig opp. Slitne og med noen vondter her og der la vi oss i tørt telt (inntil videre).

Gatelaget_m_camp
Viktig å få slått en god camp!

Vi våknet til opphold etter jevnt sig med regn hele natta. Frokost ble stelt i stand, og leiren effektivt pakket ned. Det er gøy å se hvor knirkefritt alt går når alle bidrar og tar tak! Vondtene fra i går ble ikke noe bedre i løpet av natta, men smått om senn fikk vi myket oss opp. Torsdagen bød på en veldig fin vandring over lysegrønn mose, akkompagnert av høstløv, sopp, lyng og hjortelusfluer. Vi havnet midt i et elgtråkk, vi så ravn og vi strevde med kliss våt ved da vi tente bål. Fint å dele disse opplevelsene sammen, og alle samtalene på veien. Alt fra pølsegrilling-groviser av variabel kvalitet til vanskelige tema personlige utfordringer. Torsdagen slo vi leir ved sandungen, og enda en gang fikk vi opp leir før regnet kom. Middagen derimot ble inntatt uten særlig grad av øyekontakt da det meste ble inntatt i hui og hast i styrtregn, eller ble sendt inn under en teltduk på gløtt. Synd med timingen på regnet, da vi gjerne skulle hatt noen timer sammen rundt bålet, men det har vi til gode.

Etter mye dis og regn klarnet det opp ved Store Sandungens fredag ved ti tiden. Solen strålte på kaffekoppen og det knitrende bålet, Noel (2 år) lagde bondegård sammen med Sandra, som også badet sammen med Tina. Jegergryta fra i går ble enda bedre enn kvelden før etter en runde på primusen. Vannet lå blikkstille med unntak av et par fiskevak og sluken til Fabian som ploppet regelmessig. Idyll!

Gatelaget_Marka_høzt
Høsten for alvor kommet i marka. Bare vakkert.

Siste etappe fra Sandungen mot Solli gård ga tid for evaluering og gjennomgang av turen. Alle var enige om at det hadde vært tre veldig hyggelige dager og at det fristet til gjentagelse snart. Vi er blitt bedre kjent, og kjent på en litt annen måte enn man blir når det er lyder, distraksjoner og høyt tempo. Det å jobbe, slite og mestre sammen gir et unikt samhold, noe vi er godt kjent med fra fotballen.

Marka_2_gatelaget
Idyll.

Vi dro med en forventning om at alle ville bidra positivt med tanke på humør, arbeidsoppgaver og innstilling, og det er veldig fint å få det bekreftet. Selv etter timevis med mange kilo på ryggen, vått utstyr, gnagsår og vond rygg beholder vi den gode stemningen. Om vi ikke finner ting, og noen gjorde noe annet enn de sa de skulle og natta i beste fall var midt på treet preller det av oss. Vi legger vekk frustrasjonene og gjør det som får oss fremover mot målet, akkurat som vi ønsker å få til på banen.

Gatelaget_Solli_3
Vel fremme på Solli Gård!

En finfin gjeng å være på tur med, tusen takk til alle for en super tur!

Annonse: