- Glad for at gutta står opp

Årets siste kamp ble spilt innendørs i den fine hallen på Senja. Og vi dro hjem med en god følelse.

Det som ble siste serie-kampen for Asker i 2021, ble en hyggelig affære til slutt. 

For når 2 lag møtes i en "ubetydelig" seriekamp, kan det fort være at intensitet og energi er så som så. Men det var 2 lag som møttes på Senja søndags ettermiddag, som begge var tydelige på at at de skulle avslutte med stil. Senja på forhånd klare for nedrykk og 3. div. neste år. Asker med 3. plassen i årets PostNord-liga

Og det var hjemmelaget som hadde den største sjansen først, i det de får en avslutning i stang bak keeper Pedersen. Men heldigvis stang ut. Etter dette tar Asker mere over kommandoen i 2. omgangen og produserer flere sjanser og gode muligheter. Men inn vil ikke ballen, og vi går til pause på 0-0. 

IMG_2710.JPG
Vegard Skogheim ga 15-åringen Andreas Heredia-Randen sjansen fra start. Og treneren var meget godt fornøyd med oppgavene unggutten løste.

2. omgangen starter så litt der 1. slapp. Asker med initiativ. Men Senja hadde en liten periode hvor de trykket på. Bl a et godt skudd i tverrliggeren og påfølgende retur på 2 meter som settes over. Men utover dette hadde Asker god kontroll på det som ble levert søndags ettermiddag. 

I det 61. minutt gjør Skogheim et dobbeltbytte, ut går bl a unge Heredia-Randen som fikk sjansen fra start. Inn kom så ytterligere 2 lokale unggutter i Fredhall og Løve Groth. Og førstnevnte blir den som sender oss i føringen, i det han bredsider inn et flatt innlegg i boks fra Peder Vogt i det 67. minutt. Full fortjent ledelse. 

Og når Okeke settes opp i bakrom alene med keeper i det 90. minutt, er kampen punktert med flatt hjul. Asker tar med seg en fin borteseier på utebane. 3 poeng, null baklengs, unggutter som får spilletid og god stemning på flyet hjem. 

Skjermbilde 2021-08-23 kl. 08.03.34.png
Skogheim fornøyd med seier i årets siste seriekamp.

Til askerfotball.no etter kampen kommenterer Vegard Skogheim søndagens seier slik; 

- Jeg er glad for at gutta står opp og tar med seier hjem fra bortekamp. Vi starta serien med 0-2 borte mot Brattvåg og vi avslutter med 0-2 her nå. Så på mange måter er sirkelen nå sluttet. Men vi er ikke fornøyde med en 3. plass i utgangspunktet. Selv om det kanskje ikke er noen dårlig prestasjon tatt i betraktning i en veldig komprimert sesong, som startet 20. juni. Bl a hadde vi 8 kamper i løpet av en hektisk oktober måned. Så jeg kan se nå på slutten at troppen bærer preg av det. 

- Videre gir vi flere unggutter sjansen, og i dag starter vi med Heredia-Randen, som jeg gir 60 minutter. På den måten kommer han fra det med en positiv opplevelse og har fortsatt energi og juice i beina når han går av. Og jeg er også veldig godt fornøyd med hvordan han løste oppgavene her i dag. Nå blir det videre treninger ut november, for å teste litt spillere, teste våre egne spillere og så skal vi leggen en bra slagplan for 2022. Vi ser bl a at vi har litt å gå på når det kommer til fysikk. Så der skal vi prioritere arbeidet litt i vinter. Men noen revolusjon blir det ikke. 

Og med det avslutter Skogheim årets sesong med å ha ført Asker til en hederlig 3. plass på tabellen. For jobben inn mot 2022, den er allerede så smått i gang. 

Senja v Asker 0-2. 

Mål: Fredhall, Okeke

Gule kort; Kastrati, Okeke

Tilskuere: 60 i Senjahallen

Asker: Pedersen - Hauso, Jones (k), Isegran, Vogt - Heredia-Randen, Solberg Aarstad Skaug - Fit. Kastrati, Sereba, Okeke. 

Innbyttere: Fredhall, Løve Groth, Svensson

Annonse: