Handelsbanken Brobyggercup 2024

Tradisjonen tro - det ble en fartsfylt og underholdene Brobyggercup på Føyka

Handelsbanken Brobyggercup 2024 er gjennomført, og for en dag det ble!

Med enorm fare for å jinxe 2025 kan vi slå fast at den vedvarende griseflaksen vår med været holdt seg i år igjen. På søndag viste varselet et utall antall millimeter nedbør, som heldigvis gradvis og variabelt endret seg i vår favør. Fasit ble september på sitt beste og ypperlig straffekonkvær!

Årets oppmøte var ny rekord og 16 lag var klare ved åpning!

Mange var sikre fra straffemerket på Føyka
Mange var sikre fra straffemerket på Føyka

Følgende 16 brettet opp ermene:

Oppfølgingstjenesten Sør

Fontenehuset Asker

Asker DPS ROP

Asker kommune

Politiet

ABBR forebyggende avdeling

Psykisk helse og rustjenester

Kirkens Feltarbeid i Asker

Asker Gatelag

Handelsbanken

Asker Fotball. admin/ INTERSPORT Norge/Syverstad Gård

Söderberg & Partners Wealth Management

KIWI

Gåfotballen

Arba

Utvalg for Medborgerskap

Under lagenes presentasjonsrunde kom det fram at lagenes median-ambisjon var å kapre 2 av 2 mulige pokaler, så det skortet ikke på vilje og (over?)tenning.

Som vanlig godt oppmøte under Handelsbanken Brobyggercup
Som vanlig godt oppmøte under Handelsbanken Brobyggercup

Etter intro'n var det bare å knyte lissene og få kontroll på nervene, og turneringen ble sparket i gang til lyden av heiarop, applaus, kubjeller og horn. Og nivået er definitivt ikke til å kimse av! Det smeller i aluminium, keeperhansker og nettvegger, og det brobyggende publikum hengir seg til hyllest og beundring i noen sekunder før praten gjenopptas.

Det knives om to pokaler, "Bøtta" og Jubelprisen. Begge selvsagt svært gjeve, men kneppet over turneringsseier er Jubelprisen som går til laget som bidrar mest til god stemning. Her finnes flust med gode kandidater, også lag med egne dedikerte heiagjenger.

I kampen om Bøtta var det debutantene i Söderberg & Partners og ringrevene i Politiet som tidlig pekte seg ut som favoritter med kraft, presisjon og "presence". Fjorårets vinner Fontenehuset holdt lenge stø kurs mot toppen, ledet av Stabæk Gatelags måljeger Lars, men det stoppet i kvarten. Handelsbanken og Gåfotballen så overraskende sterke ut, og ikke minst arrangør Asker Gatelag fikk virkelig sving på sakene! De lekte seg gjennom gruppespillet med 3 strake seire, knallgodt keeperspill og flere bunnsolide straffer.

Lagbilder hører selvagt med
Lagbilder hører selvagt med

I finalen gjorde Asker Fotball Admin/Intersport/Syverstad gård og Politiet opp etter å ha slått ut henholdsvis Söderberg & Partners og Asker Gatelag i semifinalene. Til slutt var det Asker Fotball Admin/Intersport/Syverstad gård som kunne løfte bøtta etter en påkjenning som sendte en nøkkelspiller/finalehelt rett i sofaen med migrene.

Jubelprisen stiller ingen krav til forberedelse og medfører heller ingen skaderisiko og er dermed en pokal alle kan kjempe om. Det betyr ikke at lagene ikke kommer forberedt. Plakater, hawaikranser og diverse remedier drar opp stemningen og gjør de drøye to timene vi bruker sammen til en fornøyelse. Alle lag bidro på prima vis, men fjorårsvinner Asker DPS ROP med sine Hula Hula-vibber og Oppfølgingstjenesten Sør inspirert av håndballens venner var de det skulle stå om til slutt. Asker kommune med varaordfører Monica Vee Bratlie i spissen og Arba imponerte også. Normalt ville Kirkens Feltarbeid vært favoritt, men i jakten på "ordentlig pokal" kan det virke som prestasjonsfokuset har blitt en byrde som har redusert sannsynligheten for begge pokaler.

Bare god stemning under årets cup!
Bare god stemning under årets cup!

Oppfølgingstjenesten Sør hanket overbevisende inn Jubelprisen til hyllest fra de øvrige lagene. Ingen tvil om at det var en fortjent seier da de imponerte både med jevn og god stemningsskapende lyd fra horn og bjeller, og dro på med impro-tog og dans ved flere anledninger. "Neste år skal vi ha med korps" kom det med bitre undertoner fra en konkurrent, så nå er det bare å vente i spenning på hvordan neste år vil se og høres ut.

Stor takk Handelsbanken som medarrangør og til alle lag for fantastisk flotte bidrag til den beste Handelsbanken Brobyggercup noen sinne!

Takk til Handelsbanken som en god støttespiller og medarrangør av Brobyggercupen!
Takk til Handelsbanken som en god støttespiller og medarrangør av Brobyggercupen!

 

Annonse: