Handelsbanken Brobyggercup vel gjennomført

En "hit" på Føyka gikk av stabelen på Føyka fredag.

I dag ble Handelsbanken Brobyggercup arrangert for 9.ende gang. Initiativet oppsto i 2014 og ble arrangert to ganger det året. Asker fotball ønsker å være "mer enn en fotballklubb" og turneringen går innunder Asker samfunnssatsing sammen med større prosjekter som Asker Gatelag, Asker United og Aktive Lokalsamfunn.

Brobygger_Rune_Bett
Toppfolk i aksjon på Føyka fredag; Markedssjef Rune Klemetsdal, midtbaneess Bettina de Njis og ordfører Lene Conradi.

Turneringen samler personer fra forskjellige deler av lokalsamfunnet med mål om å redusere avstand mellom samfunnslag. I år kunne eksempelvis Asker kommune lag med ordfører Conradi som støtte fra sidelinja, politiet, Gatelagene til Asker og Vålerenga, Asker Idrettsråd/Aktiv YNG og Føyka Administrasjon kjempe om pokalene etter at Banksjef i Handelsbanken Asker Kirsti Jensås åpnet turneringen med velvalgte ord.

Brobygger_2
Brobyggercupen - alle kan delta og innsatsen er på topp.

Tidligere har turneringen blitt spilt som vanlig fotballturnering, men fra og med i fjor gikk turneringen over i straffesparkkonkurranse for å bedre ivareta smittevern. Turneringsformen ga gode tilbakemeldinger da det viste seg at mange var litt engstelige for beina sine etterhvert som konkurranseinstinktet til motstanderne ble tent, men viktigst av alt er at det blir langt flere anledninger til å snakke sammen underveis og knytte de båndene som konseptet bygger på. Idrett er godt egnet til å minne oss på at vi tross alt har langt flere likheter enn ulikheter, og akkurat i denne settingen er vi alle like.

Brobgygger_3_politi
Straffespark-formatet - en populær "turneringsvri". Her en kjent etat i aksjon. Ballen kontant i buret!

Så tusen takk til alle som prioriterte bort andre oppgaver i dag, til de som måtte kjempe mot personlige barrierer for å møte opp, til de som lot arbeidsmengden hope seg opp for å være med i dag. Vi våger påstå at alle gikk fra Føyka med en god følelse, både på egne og andres vegne!

B-sluttspillet ble vunnet av Nettverk United, satt sammen av Handelsbanken Asker, Møller Bil Asker og Bærum og Martin Stenbro A/S.

Jubelprisen var ny i år og går til det laget som sprer mest glede og entusiasme fortrinnsvis eget lag, men også til konkurrentene. Det var mange gode kandidater, og bidraget fra lagene var rett og slett skyhøyt. Etter en kort prat blant juryen levnet det allikevel ingen tvil, Varmestua/Kirken ble en soleklar vinner. Jevnt høyt lydnivå krydret med raspete rop, hopping og veiving med armer og bein, hyppige synlige blodårer i ansiktet og raushet innad i laget, samt utad ga til slutt en vel fortjent pokal!

Jubelprisen_lagbildet
Jubelprisen deles ut! Varmestuen / Kirken verdige mottakere av prisen. 

Vinner av Handelsbanken Brobyggercup 2021 ble KIBO (Kirkegårdveien Bofelleskap)! Med jevnt god skyting, litt marginer, en drøss med kremstraffer og full konsentrasjon hele veien ble all annen motstand feid av banen. Unner KIBO denne seieren etter å ha deltatt trofast i mange år!

KIBO
KIBO - Kirkegårdsveien Bofelleskap - årets vinner! Vi gratuelerer så mye!

Vi ser frem til neste år, da blir det 10. gang vi arrangerer og jubileum!

Rutine_og
Rutine er også viktig i nervepirrende oppgjør.

Men først er det serieåpning hjemme mot Notodden førstkommende onsdag kl 11.30.

Vi trenger all den støtte vi kan få, så kom gjerne innom for å heie!

--

Tekst: André Muri

Annonse: