IMG_7721

Kongelig besøk for Gatelaget

Som en fin avrunding på Gatelagets 10-årsjubileum, avla kronprinsparet Asker Fotball et offisielt besøk onsdag formiddag.

For det var selveste kronprins Haakon Magnus og kronprinsesse Mette-Marit, som beæret Asker Fotball og vårt Gatelag med et høytidelig besøk onsdag. Dog, besøket gled fort over i en uformell tone med to sambygdinger ivrig interessert i vårt samfunnsprosjekt; Gatelaget. Og med på "festen" inviterte vi vår lillebror Stabæk Fotball. Som også fyller 10 år til høsten. 

IMG_7688.JPG
2 gode naboer og omtrentlig like gamle; Asker og Stabæk. Jevnt ble det på banen også. Etterpå topp humør både på matta og rundt pizzabordet.

Med et rekordoppmøte rent pressemessig, tok Asker Fotball imot både ordfører, frivillige, spillere, kongelige og interesserte skuelystne. For interessen var selvsagt stor når en folkekjær familie fra Skaugum kommer på besøk. Kun 4 gode keeperutspill fra Føyka, hadde altså kronprinsparet i dag en av sine kortere jobbreiser på vei til oppdrag. Og kronprinsparet smilte om kapp med solen under ankomsten. 

IMG_7708.JPG
Kronprinsparet blir tatt vel i mot av daglig leder Rolf Magne Walstad og ordfører Lene Conradi. Så bar det opp til match arenaen.

Og til 2. omgangen kunne kronrprinsparet få se et Asker-lag som tok opp kampen mot Stabæk. For selv om man lå under til pause, jaget man på, og fikk sågar scoret fine mål. Og kronprinsparet ved hvor de bor, for det ble innrømmelser av at de sort-hvite fra Føyka fikk de høyeste heia-ropene. Akkurat sånn det skal være. 

IMG_7714.JPG
Så var det kamp fra VIP-posisjon. Fotballstiftelsen ved Arne Knoph også til stedet og loset de kongelige gjennom dagens seanse.

 Etter kamp-slutt var det "meet & greet" ute på feltet. Her fikk spillerne skryt fra kronprinsparet for innsatsen. Både de med blå drakt og de med hvit drakt. Et felles lagbilde ble det også satt av tid til. 

IMG_7756.JPG
Felles lagbilde med hovedgjestene i sentrum. Samt minstemann i front som også måtte med.

Etter dette bar det så opp på VIP-brakka. Her ble det ytterligere møter og prat mellom klubbene, spillerne og kronprinsparet. Og når rykende fersk pizza fra Egon lå i lufta, var det mange som samlet seg rundt buffeten og inntok dagens lunsj. Og vel fortjent var den. 

IMG_7783.JPG
Inne på VIP-brakka var det både taler og gaver. Her får kronprinsessen en gulldrakt i anledning av det skal rundes 50 om ikke lenge. Kronprinsen fikk likedan.

Seansen ble så avrundet inne på VIP-brakka hvor praten ble både folkelig og uformell. Her fikk de kongelige komme tett på spillerne og deres historier, men også ble det tid for taler og gratulasjoner. Og sågar fikk kronprinsparet servert et rykende ferskt dikt, skrevet i anledningen, og fremført av vår egen Sondre på Gatelaget. Til stor applaus og beundring. 

IMG_7804.JPG
Sondre reiste seg opp og fremførte egetkomponert dikt på strak arm ovenfor kronprinsparet. Tøft gjort og et flott dikt!

Vi må heller ikke glemme våre gjester. 

Lindamrk 1.png
Stabæk-leder Espen Lindmark var også på talerlisten. Med signert ball i gave til Asker Fotball Gatelag for 10 år. Og brosjyremateriell til kronprinsparet om det gode arbeidet Stabæk gjør.
IMG_7778.JPG
Dressjakka av i det både temperaturen og praten tok seg opp. Da er det godt å lene seg tilbake i sofaen på VIP-brakka til Asker Fotball.
IMG_7740.JPG
En og annen reporter var også på Føyka i dag. Samtlige av landes største medier på plass. Samt Budstikka - her med hoff-reporter for dagen, Tobjørn Holmlund helt til venstre.

Til slutt måtte så kronprinsparet videre i sin hverdag, og Asker Fotball fikk en hyggelig gratulasjon og ikke minst en "takk for dagen" - hilsen. 

Og likeledes var både spillere og ledere i begge klubber, Asker og Stabæk, strålende fornøyde med både dagen, kampen og hele gjennomføringen. Dette var stor stas for hele Gatelags-familien. 

Asker Fotball takker kronprinsparet for dagens besøk, samt Stabæk for kampen. Og vi var påpasselige med å invitere tilbake på oss. For avstanden fra Skaugum til Føyka er tross alt ikke veldig lang. På flere måter. 

Andre1.png
Gatelag-sjef André Muri fikk fortelle om hvilke tanker og verdier man jobber etter i hverdagen. En god avslutning på en topp dag for Asker Fotball.

 

Annonse: