IMG_6097

OBOS Brobryggerkonferansen

OBOS Brobyggerkonferanse, gikk av stabelen i dag - og gjennomførelsen stod til terningkast 6!

For med vakre omgivelser på Leangkollen hotell, var rammene allerede satt for suksess. Hotellet var med Merete Emanuelsen i spissen, med å på legge forholdene til rette for dagens vellykkede seanse. 

Og 71 deltakere fra næringsliv, kommune og frivillige organisasjoner fant sammen til en flott dag med sosial bærekraft på agendaen. 

IMG_6113.JPG
OBOS, Asker Fotball, Leangkollen hotell og Asker Næringsforening. Det må jo bare blir bra!

Med et helspekket program fylt med kvalifiserte gjester og deltakere, var lista lagt allerede før dagens glitrende konferansier, Erik Wold, tok mikrofonen og ledet dagens konferanse med stødig hånd og stemme. 

IMG_6099.JPG
Erik Wold ledet OBOS Brobyggerkonferanse med stø hånd gjennom hele dagen.

 Konferansen torsdag var delt i 3 hovedbolker; 

  • Hvordan jobbe med sosial bærekraft
  • Samarbeid, forutsetninger for å lykkes
  • "Fra ord til handling" - paneldebatt

Og etter den offisielle åpningen av Rasmus Aarflot, sponsorsjef i OBOS, og Steinar Bustad, daglig leder i Asker Næringsforening, så stod dagens kvalifiserte foredragsholdere i kø. 

Ramsus.JPG
Aarflot og Bustad ønsker velkommen til dagen konferanse, og sånn sett åpnet de også den første historiske OBOS Brobyggerkonferansen noen gang!

Først ut Asker's egen ordfører; Lene Conradi. 

IMG_6106.JPG
Lene Conradi her i midten, gjorde det hun ofte gjør best; snakker villig om hvordan Asker kommune setter fokus på sosial bærekraft gjennom sine mange engasjement og aktiviteter.
IMG_6108.JPG
Gjestene i salen var også engasjerte. Både med godt humør, men også spørsmål og innspill til debatt og diskusjon.
Skjermbilde 2022-09-22 kl. 20.26.42.png
2 nøkkelpersoner i planleggingen og gjennomføringen av Brobyggerkonferansen; Trine Maren Skott-Myhre fra Asker Næringsforening og Rune Klemetsdal fra Asker Fotball.

Andre foredragsholdere som stod på talerstolen i dag var; 

  • Truls N. Johansen - leder for Gammel Nok
  • Hilde Nordbø - Leder for bærekraft Handelsbanken 
  • Lars U. Kobro - seniorforsker universitetet Sør-øst Norge
  • Daniel K. Siraj - adm.dir. OBOS
  • Morten Skauge - styreleder Fotballstiftelsen
  • André Muri - Samfunssansvarlig Asker Fotball
IMG_6115.JPG
Adm.dir. i OBOS Daniel K. Siraj med engasjerte innlegg under paneldebatten. Her flankert av Lars U. Kobro, Truls N. Johansen, Lene Conradi og Hilde Nordbø.
IMG_6109.JPG
Det var trangt på parkeringsplassen utenfor hotellet. Men så var agendaen såpass spennende at påmeldingen var god og bred.

Det ble også presentert en rykende fersk nyhet under konferansen, for Asker Fotball og Fontenehuset presenterte sine samarbeidstanker og samarbeidsavtale for tiden som kommer. 

IMG_6094.JPG
Helen Virgo konstituert nestleder og Mona Lystad konstituert daglig leder fra Fontenehuset Asker presentere sine tanker om det spennende samarbeidet som nå etableres med Asker Fotball. Daglig leder Rolf Magne Walstad også godt fornøyd med det rykende ferske samarbeidet.

Avslutningsvis runder vi av OBOS Brobyggerkonferansen med disse ordene fra Steinar Bustad, daglig leder av Asker Næringsforening; 

"Asker Næringsforening har initiert et prosjekt som har prosjektnavnet «Sosial profil – inkludering og sertifisering» og som vil bli fremmet under navnet Sosial profil Asker. Målet med dette prosjektet er å legge til rette for at små og mellomstore bedrifter på en enklere måte kan bli sosialt bærekraftige og bidra til inkludering av mennesker som av en eller annen årsak faller utenfor arbeidslivet. Det er økt interesse fra næringslivet til å ta et større samfunnsansvar. Dette skaper stolthet i bedriften og vil gi en bedre bunnlinje i et moderne perspektiv. Gjennom idretten gis de samme gruppene en arena for sosialt fellesskap i en sårbar fase samtidig som idrett bidrar til bedre helse. Hvis idrett, kultur og næringsliv arbeider tettere sammen vil dette bety mye for mange.

Asker Fotball er medlem i Asker Næringsforening sammen med flere andre idrettslag. Vi synes Asker Fotballs initiativ til Brobyggeruka og Bobyggerkonferansen skaper en god arena for samhandling og vi håper dette initiativet vil vokse i årene som kommer. Brobygging er viktig for å fremme vårt eget brobyggerprosjekt Sosial profil Asker"

Annonse: