Økonomisk rapport - Asker fortsatt i grønn sone

Mandag kom NFF med rapport rundt økonomien til klubbene i Eliteserie, OBOS - og PostNord-ligaen.

Med overskriften; "Klubbene har vært fornuftige i et vanskelig år" - lå det i kortene at mange klubber har måtte tenke "tæring etter næring" i 2020. Så også i Asker Fotball. Men det hindrer ikke klubben i å ha orden på både kalkulator og kuleramme. Klubben forblir i Grønn Sone!

RMWalstad
Daglig Leder Rolf Magne Walstad er selvsagt godt fornøyd med at klubben styres etter sunne økonimiske prinsipper. Også i "tøffe tider". 

For selv om klubbene har fått redusert inntektene - på alle nivåer, så har man klart å justere kostnadene deretter. Så også Asker. Som fortsetter å holde seg i den viktige grønne sonen. Selv om de økonimiske utfordringene fortsatt er der. 

Daglig leder Rolf Magne Walstad kommenterer slik; 

Asker fotball er glad for, og stolt av å fortsatt rapportere i grønn sone i NFFs lisens-kategorisering. 

Dette takket være flere års hardt arbeid med å skaffe klubben inntekter, men også stram kontroll. 

Imidlertid er dessverre situasjonen ikke like «grønn», som det det kan se ut som, i NFFs trafikklys-modell.  

Asker fotballs inntekter (Solidaritetsmidler) etter Sander Berge`s klubbytte i januar 2020 er inntektsført i 2020, mens 1/3 av beløpet først kommer til utbetaling i 2022 og 2023. 

Dette og en del andre forhold gjør at fotball-økonomien på Føyka fortsatt er fra hånd til munn, hver måned. Vi trenger nye inntekter fra både publikum, enkeltpersoner og bedrifter også i sommer. Seriestarten 20. juni for A-laget vil forhåpentligvis hjelpe på interessen rundt klubben vår.  

Asker Fotball vil innen kort tid invitere til flere aktiviteter for å bedre klubbens økonomiske situasjon. Følg med, vi håper venner av Asker Fotball og de som er interessert i kommunens fotballutvikling vil delta på dette. Bli med på vår reise til toppen av norsk fotball, er den klare oppfordringen fra Rolf Magne. 

RolfMagne_Steinar
Styreformann Steinar Bustad, t.h., er også tydelig på at klubben har ambisjoner. På flere felt.

Steinar Bustad, stylerleder, kommenterer også rapporten og ser den i et større bilde på klubbens vegne; ,

Asker Fotballs A-lag har hatt en svært god utvikling til tross for Covid-19. Vår målsetting er opprykk til OBOS ligaen i 2021/22. Vi har nå en stabil og samkjørt stall med spillere, et meget kompetent trenerapparat med Vegard Skogheim som hovedtrener og en svært dyktig daglig leder/sportslig leder i Rolf Magne Walstad.

Asker Fotballs samfunnssatsning er kjent for å være blant landets mest profesjonelle i Gatelaf og fotball for ungdom/voksne med funksjonshemming (Asker United). Asker Fotballs gatefotball lag har fått flere priser for sin aktivitet i tillegg til at tiltaket har gitt svært gode resultater i forhold til rehabilitering av rusmisbrukere. Vi har nylig etablert et prosjekt for ungdom med ulike utfordringer.

Totalt innebærer vår satsing at Asker Fotball er en stor utviklings- og breddeklubb selv om ikke alle som deltar i våre aktiviteter er medlem i klubben. Vi bidrar med fotballkompetanse for å forbedre fotballaktiviteten lokalt.

Les mer om rapporten fra NFF her!

 

Annonse: