Overtidsjubel på Føyka

For seieren mandags kveld satt langt inne. Men så smakte den like godt som bursdagskaka til Walstad også da!

Asker tok i mot Sarpsborg 08 sine nest beste mandags kveld, i det som skulle bli en sommer-thriller av de sjeldne. For godt på overtiden kom sørlendingen Syvertsen på skuddhold i boksen, nok til å sette inn 3-2 og jubelen på Føyka var ellevill.

Syvertsen fløy høyt på overtid. Her han han akkurat sendt Asker i 3-2 ledelse.

Men lenge før dette, så gikk Asker ut i komfortabel fart. Hjemmlaget hadde "oppskriftsmessig" tatt ledelsen 2-0 etter fine angrep og scoringer fra Bækken og Fazi etter 20 minutter. Men så, 10 minutter senere, fikk gjestene sin første scoring på et langskudd fra midtbanen. Litt ut av det blå, og kampen var kanskje ikke så avgjort som mange skulle likt og tro. Men til pausen stod nå 2-1 seg.

Føyka-publikummet møtte trofast opp til kamp godt ut i juli.

Ut til 2. omgangen fortsatte Asker å ha mye av banespillet, men inn ville ikke en 3. scoring sånn med det første. Og gjestene fra østfold viste at det bodde mye fotball i det lovende mannskapet de kom med. Og flere ganger yppet de seg på overganger. Derfor ikke noe stort sjokk kanskje at de fikk sin utlikning etter 70 minutter. Men den skulle nok gjerne vært unngått. Dog følte nok Asker-leiren at det var tid igjen til å snu dette. Men så lett skulle de ikke bli.

For det var ikke før på overtiden at det ble skikkelig action i leiren. Først fikk vi dyttet innpå ledelse ved nevnte Syvertsen. Og minutter etterpå ble innbytter Årsbog felt, og dermed straffe. Den satte toppscorer Roman sikkert i mål bak en god keeper hos de blå. Og dermed kunne alle på Føyka puste lettet ut. For denne seieren satt langt inne mandags kveld. Veldig langt inne.

Askerbenken kunne etterhvert juble for 2 sene scoringer som ga 3 deilige og viktige poeng i klubbkassa.

Men 3 poeng ble det og Asker-gutta befester dermed sin plass på toppen av tabellen. Med en kamp igjen før troppen skal ha seg en liten sommerferie. Og den kampen heter Åssiden borte søndag 14.07 kl 14:00.

Asker v Sarpsborg 08 2 4-2

Mål: Fazi x 2, Bækken, Syvertsen

Gule kort: Bækken

Tilskuere: 114

Asker: Hejer - Emanuelsen, Jones (k), Jørgensen, Krisiansen - Sorter, Spiten, Fredriksen, Bækken - Syvertsen, Fazi

Innbyttere: Ryssdalsnes, Årsbog, Adukonis