Rugby i "gymmen"!

Asker Fotball er gjennom sitt samarbeid med AIR og Aktive Lokalsamfunn med på å fasilitere for idrett som aktivitet for ungdom. Og denne uken var Rugby på timeplanen.

Torsdag arrangerte Norges Rugbyforbund, med Patrice «Sharky» Balauze i spissen, turnering for 8. og 9. trinn ved Borgen Ungdomsskole. Elevene kom til ferdig riggede baner, med skilt, sekretariat og telt over pokalene. Det ble et meget vellykket arrangement der ca 220 elever deltok i takling og sparkekonkurranser, og selvfølgelig selve rugbyturneringen med gruppespill og finaler som hovedattraksjon. Touch-rugby har et ganske enkelt regelverk og så lenge man kan bevege seg, kaste og ta imot en ball kan man være med. En annen fordel er at det for de fleste unge er en ny idrett så alle starter på rimelig likt ferdighetsnivå. Opplegget ble beskrevet av lærerne med superlativer som «supert» og «fantastisk bra», både bidraget i gymtimene og også turneringen.

Akive_Lokalsamfunn
Asker Irdrettsråd og Aktive Lokalsamfunn - nå med rugbysamarbeid.

Rugby er for mange assosiert med brutale taklinger og sammenstøt, men er lett å justere til en mild aktivitet med touch regler der en lett berøring erstatter taklingene. Altså kan det spilles av alle. Respekt for med/motspillere og dommer står også helt sentralt, både i rugbykulturen og regelverket. I inneværende semester har rugby vært del av kroppsøvingtimene på Borgen, Hagaløkka, Rønningen, Bondi og Solvang og er del av Aktive Lokalsamfunn tilbudet på Borgen. Takket være et godt samarbeid med NOVA har vi i ett år tilbudt fotball ledet av Asker Fotball og Basket ledet av Asker Aliens til eleven på Borgen umiddelbart etter skoledagen er slutt. Rugby er nå del av dette tilbudet og målet til alle 3 idrettene er å bygge et bedre miljø og bevegelsesglede gjennom fysisk aktivitet, sekundært rekruttering.

Rugby_lagbilde_kids
Rugby er populært - spesielt når man får løfte pokaler! Her elever ved 8. og 9. på Borgen ungdsomsskole.

Rugby har i underkant av 2000 medlemmer i Norge, og vokser stadig både i Norge og på verdensbasis. For den nysgjerrige står rugby for første gang på programmet under sommerens OL i Tokyo, som naturligvis er et fantastisk utsillingsvindu.

Rugby er gratis for 10-15 åringer på Borgen mandager 14.45-16.15, og er del av Aktive Lokalsamfunns og NOVAs tilbud kommende høst.

Rugby_lagbilde_voksne
Patrice «Sharky» Balauze i spissen for Rugby-turnering med 220 elever. Her med "sekretariatet"

 

Annonse: