Så kom seieren

Endelig kunne man innkassere 3 poeng på Føyka.

Men seieren kom ikke gratis. Gutta måtte stå løpet i samtlige minutter, og gjestende Lørenskog hadde sjanser de også.

Før kampen fikk man se en overraskende starter i 11'eren til Magnus Bredal. Rett fra junior-laget kom unge Sivert Ryssdalsnes, og attpåtil starte han oppgjøret. Nok et bevis på at det blåser en ung spennende vind over Føyka dette året.

IMG_7646.JPG
Sivert fikk drakt nummer 19, hoppet rett i det og leverte en solid første kamp med a-laget.

Selve oppgjøret var jevnt gjennom samtlige 90 minutter. Og Lørenskog var frempå flere ganger. I 1. omgangen med gode tilløp, og i 2. omgangen med flere store sjanser. Men vi har heldigvis spillere som vet hvor målet står. Så når Sindre Mauritz-Hansen først får en scoring annullert, så var det godt å se at Roman Fazi derimot fikk sin scoring godkjent, kun minutter etterpå. For i det 36. minutt bredsider han oss lekkert i ledelsen.

IMG_7644.JPG
Roman vet fortsatt godt hvor målet står.

Men våre gjester fra Lørenskog hadde ett ess i erme som vi på Føyka kjenner godt fra før; mål-sniken Fitim Kastrati! Og selvsagt skulle han vise gamle kjente at også han kan finne veien til mål. Så det gjorde han, i det 41. minutt, hvor han er kald i boksen når han spilles opp på en overgang. 1-1 og vi er like langt. Det står seg inn til pausen.

IMG_7642.JPG
Den stilen her kjenner vi igjen. Men nå i blått. Fitim Kastrati.

2. omgangen er således ikke gammel, når en annen mål-konge står opp. Sindre Mauritz-Hansen kriger oss inn i ledelsen etter et langt innkast, og Føyka-publikummet får en tidlig jubel-seanse.

IMG_7667.JPG
Sindre også i kjent stil. Alltid rettvendt mot mål og farlig for ethvert motstanderlag. Nå er også målkontoen åpnet for 2023!

Tempoet og innsatsen fortsatte så for begge lag ut omgangen. Og begge lag hadde sjanser nok til å sette flere baller i målet, men det ble med omgangens tidlige scoring. For bakerst holdt keeper Hejer roen med resten av forsvaret, og stoppet det som kom. Selv om Lørenskog var nære, det må sies. Men kampen fikk ikke flere mål, og Asker kunne til slutt juble for årets første 3-poenger i vårsola på Føyka. Det smakte godt for samtlige med Asker-hjerte.

Asker v Lørenskog 2-1

Mål: Fazi, Mauritz-Hansen

Gule kort: Kristiansen

Tilskuere: 211

Asker: Hejer - Emanuelsen, Jones (k), Bordal, Kristiansen - Fazi, Skaret, Ryssdalsnes, Sesay - Adukonis, Mauritz-Hansen