Seier mot Grorud i mini-generalprøve

Asker v Grorud 3-2

Asker stilte til start mot Grorud uten flere spillere, byttet i pausen, og slapp unggutter innpå i siste fase. Det holdt til seier mot Grorud, som i april skal spille på nivået over Asker i serien. Men det skal også sies, at det var en jevnspilt affære på Føyka.

Roman klinket oss i ledelsen.

Og det var hjemmelaget som tok ledelsen; etter 22. minutter finner Bækken Fazi i returrommet, i det han først hadde raidet feltet til Grorud. Og på halvspretten klinket Roman ballen deilig i nettaket. 1-0 og vi var på gang. Men så lenge var vi ikke paradis, for etter en snubling i de bakre rekker, kunne Grorud enkelt utlikne 5 minutter etterpå. Og ikke så ufortjent det. For Grorud hadde gode muligheter, men en enda bedre Erik Hejer i Asker-goaelen reddet det meste av det Grorud kom med lørdag. 1-1 stod seg til pausen.

Hejer var på jobb lørdag som en god skuddstopper for Asker. Selv om 2 baller måtte hentes ut av nettet. Men det holdt til seier.

Til 2. omgang hadde Asker byttet 4 mann, og kom godt ut av startblokkene. Grorud hadde nok ikke fått summet seg skikkelig. For en som også kom fort ut av startblokkene, var ny-signeringen Nickolay Årsbog. For etter en Grorud-corner som vi klarerer, får Nickolay ballen på egen halvdel, og slår på turboen. 2 mann parkeres og alene med keeper er ikke unggutten snau. Enkelt setter han ballen i mål, og Asker er på ny i ledelsen.

Leder i Asker Toppfotball AS, Olav Vetterstad, likte det han så fra tribuneplass.

Og i denne første fasen av omgangen, er Asker på hugget. Flere gode angrep avsluttes med gode tendenser. Og det ser bra ut. Men utover omgangen spiller Grorud seg opp, og når vi slepper innpå juniorer fra egne rekker, blir Grorud tunge. Så ingenting å si på at de utlikner til 2-2 i det 85. minutt.

Men vi gir ikke opp, alle 11 utpå banen kjemper hardt - og rett før slutt får vi uttelling i det juniorspiller Alstad snapper opp ballen etter litt keeperfomling. Og fra 25 meter kan han enkelt bredside Asker i ledelsen for åpent mål.

Unge Aksel Alstad ble matchvinner for Asker lørdag. Juniorspilleren kom inn og kjempet godt, og ble sågar belønnet med vinnermålet.

Og flere mål rakk det ikke bli, før dommeren blåste i fløyta. Dermed 3-2 seier, og Asker fikk vist at man er i enda bedre i rute enn man var for ett år siden.

Neste nå er generalprøve borte mot Hønefoss fredag 29.03!

Mål: Fazi, Årsbog og Alstad

Tilskuere: 50 på Føyka