Sen scoring ga 3 poeng

Asker-gutta holdt publikum på pinebenken. Lenge. Men kunne til slutt juble for 3 poeng.

Det var Asker-gutta som startet best på Føyka søndag. Og med flere muligheter tidlig, var det Roman Fazi som sendte Asker i ledelsen alt etter 8 minutter. Og trøkket bare fortsatte. For ikke lenge etterpå kolliderer 2 Asker-spillere i det man skal rulle en ball over streken. Det var akkurat nok til at en Skånland-spiller kom i mellom og fikk forstyrret såpass at ballen gikk til corner. Nesten litt komisk, og smått utrolig at vi ikke leder 2-0. For fotball handler jo om å score mål.

Roman Fazi, kaptein for dagen, sendte Asker i ledelsen etter fikst kombinasjons-spill i Skånland-boksen.

Men fra ca 20 minutter og ut, så hever Skåland spillet sitt, og strammer igjen i bakre rekker. Og når de attpåtil utnytter slurv hos oss, kontrer de og skaffer seg et straffespark. Her er de sikre fra krittet og kan utlikne stillingen på Føyka. 1-1 i det 22. minutt.

Hejer slenger seg, men går feil vei. Dermed 1-1 på Føyka etter 22 minutter.

Og den stillingen står seg ut omgangen i det begge lagene blir mer og mer jevnspilte de første 45.

2. omgangen starter så litt som 1. omgangen sluttet. Asker med hovedinitiativ, og Skånland som forsvarer seg godt og er skumle på kontringer. Men vi har en Erik Kristiansen som er stødig på labben. For etter en corner, fyrer han av et lurt langskudd med et snev av lobb i seg. Keeperen tatt på senga og Asker på ny i ledelsen i det 52. minutt.

Erik med et godt og lurt skudd sendte oss i føringen.

Dog var ikke gjestene helt ferdige, for drøye kvarteret etterpå kombinerer de fint på en visitt i vår 16-meter, og vipps så er vi like langt igjen. 2-2 og klokka tikker fælt. For utover omgangen har vi nok sjanser, men makter ikke å få ballen i mål. Og trenerbenken gjør flere bytter i håp om å få den utløsende faktoren. Og den får de - for drøye 10 minutter før slutt kom sørledningen Emanuelsen innpå banen. Og med han i miksen, får vi endelig uttelling i det Sander krangler inn seieren. Godt på overtiden. Deilig!

Og når bortelaget ikke makter å svare, blir det endelig 3 poeng på Asker-gutta igjen. Vel fortjent og på høy tid.

Asker v Skånland 3-2

Mål: Fazi, Kristiansen, Emanuelsen

Gule kort: Nissen-Lie, Sesay

Tilskuere: 208

Asker: Hejer - Brokhaug Gabrielsen, Jørgensen, Nyhus, Kristiansen - Sorter, Skaret, Ryssdalsnes, Seasy - Adukonis, Fazi

Innbyttere: Victorio, Windt, Emanuelsen, Nissen-Lie, Juvet Arnesen