Sindre takker for seg

Så takker vi Sindre Mauritz-Hansen for tiden i Asker Fotball.

Sindre har vært en av de mere rutinerte spillerne på årets Asker-årgang. Men sesongen ble nok aldri som hverken Sindre eller klubben ønsket det. Til det ble både kropp og sykdom/skader for trøblete. Dermed har den målfarlige Asker-gutten nå bestemt seg for å takke for seg. 2023-sesongen ble den siste på satsnings-nivå. 

Sindre_Odd_2016.jpeg
Sindre som vi husker han, målfarlig og på hugget. Et mareritt for mostandere å møte på sitt beste.

Dermed blir Føyka en attraksjon fattigere, nå som Sindre har bestemt seg for å sette en strek på sin fotballsatsing. Og for de som har fulgt Asker over mange år, vil man nok huske Sindre som en måltjuv som på egenhånd kunne foreta seg de mest vinduderlige ting. 

Sindre_Mauritz_Kjelsås.jpeg
Sindre i Asker-drakta. Med spill for både Stabæk, Strømmen og Lillestrøm har det også blitt fotball på topp-nivå.

Etter en god 2016-sesong, ble Sindre hentet til Stabæk for Eliteseriespill. Og med utlån til Strømmen og så videre til Lillestrøm, har Sindre fått sine dose med toppfotball-spill også. 

Vi får Sindre sine ord på det å takke for seg på Føyka, i dette intervjuet; 

- Da ble 2023-sesongen din siste etter mange år i Asker-drakta. Hvilke tanker ligger bak det?

"Det føles først og fremst veldig riktig å legge skoene på hylla, til tross for at det naturligvis er en veldig spesiell følelse både å si farvel til Asker og ikke minst en fotballkarriere. Tankene rundt det dreier seg mye om et ønske om å leve ett liv med mer fritid og muligheter til å leve et mer «A4» liv. Men også handler det mye om at fotballen ikke lenger gir meg den gleden den en gang gjorde. Derav er ikke det ikke lenger verdt å bruke hver eneste helg til å spille kamper og trene. Da ser jeg frem til helger med menneskene som står meg nærmest i livet."

- Du har jo flere år også innen toppfotballen, hvilke erfaringer tar du med deg fra fotballen og videre livet?

"Toppfotballen har gitt meg erfaringer nyttige for resten av mitt liv. Evnen til å krige i motgang, arbeide og prestere med press på sine skuldre og gleden av jobbe i lag med masse ulike mennesker. Det kan tidvis føles ut som en ganske brutal verden i toppidrett, noe det må være, fordi det handler om å prestere hver eneste dag, og dersom man ikke presterer får det konsekvenser."

Skjermbilde 2023-11-07 kl. 18.36.02.png
Sindre her i Stabæk-drakt under sin periode hos De Blaa. Foto: Kristian Bjerke.

- Tiden i Asker-drakta - hvordan ser du tilbake på den?

"Asker er på mange måter stedet som reddet forholdet mitt til fotballen. Etter å ha møtt veggen i en alder av 15-16 i Stabæk, hvor enhver glede med fotballen forsvant, var ankomsten til Asker en redning og ett fristed for å utfolde meg i trygge omgivelser, og ikke minst muligheten til å være meg selv. Asker var springbrettet som hjalp meg til Eliteserie spill for Stabæk (selv om det ikke gikk så veldig bra), en strålende Obos-sesong med Strømmen, og min karriere kanskje mest lærerike tid i LSK. Returen i 2020 har dessverre ikke gått som jeg håpet, men det føles riktig å avslutte karrieren min i de trygge omgivelsene som ga meg tilbake fotballglede for 12-13 år siden."

- Så hva skal en fotballfri tilværelse by på nå som skoene legges på hylla?

"Tiden uten fotball blir veldig spennende og uvant. Jeg ser frem til helger med noe godt i glasset, tid med gode venner og familie, og så klart en svært sjarmerende samboer. Jeg skal ærlig innrømme at en hverdag uten ball skremmer livskiten ut av meg, men samtidig er jeg ett hundre prosent sikker på at det er riktig avgjørelse."

Mauritz.jpg
Sindre med drakt no 7 etter returen til Asker. Her etter signering med tidligere trener Vegard Skogheim.
Trener Bredal har disse godordene å si om topp-spissen; 

- Sindre har gjennom flere epoker og over mange år lagt mye i potten for Asker Fotball. En vinnerskalle og målscorer med en rå fysikk, men også en veldig rolig og reflektert som person, og som har gitt mye til mange i sine år i Asker Fotball. Nå har kropp og sinn sagt stopp, og jeg støtter Sindre sitt valg i å la kroppen få litt hvile, og fremover fokusere på nye spennende ting i livet sitt. Vi takker han ærbødig av, og ønsker han lykke til videre. Han blir nok å se på tribunen på Føyka i 2024, avslutter coach Bredal. 

Asker Fotball takker Sindre for alle gode bidrag i Asker-drakta og ønsker lykke til med nye kapitler i livet!

IMG_5705.JPG
Takk for dansen no 7!

 

Annonse:
Publisert: 07.11.2023, oppdatert: 06.12.2023
Skrevet av: Redaksjonen