Skogheim: - Det blir fantastisk å komme i gang

Søndag er det endelig klart for årets seriestart i PostNord-ligaen

Etter lange måneder uten fotball, kan vi endelig glede oss over seriestart i PostNord-ligaen når Bryne FK gjester Føyka søndag ettermiddag. 

Og for Asker-trener Vegard Skogheim, som har hatt en noe spesiell start på karrieren her på Føyka, er det en lettelse at fotballen endelig triller igjen, søndag klokken 16.30. 

- Det kan nesten ikke beskrives. Vi har vært gjennom den lengste forberedelsesfasen noen gang, og det å få utløp for alle "kjedelige" treninger gjennom kamper som endelig betyr noe, er helt fantastisk, sier Skogheim til Askerfotball.no. 

Hva er status i troppen foran søndagens seriepremiere? 

- Det vil alltid være noe småtteri, men i skrivende stund er alle mann klare til å kjempe om en plass i elleveren. Vi har fått trent godt, men vi er nok ikke i fysisk topp fotballform ennå. Med det mener jeg at vi bare har fått trent en måned med kontakt, og det er helt annerledes enn å løpe ut på ei bane for å spille pasninger. Men det er likt for alle som har holdt seg til reglene i pandemien vi nå står opp i, forklarer den sindige hamarsingen. 

Har den reduserte terminlisten påvirket tilnærmingen til sesongen? 

- Ikke i det hele tatt. Vi trener for å spille fotballkamper, og syv færre kamper i år påvirker ikke inngangen til kampene. 

Hvor viktig er det å komme godt ut av startblokkene i år – mtp. at det skal spilles færre kamper i "grunnserien" (Alle lag møtes kun èn gang red.anm)? 

- Det blir viktig med tanke på topplassering. Etter kamper kan vi ikke si det er lenge igjen om vi taper dem. Det er 400 meter i år i stedet for 800 meter. Og da er det alltid en fordel med en god start selvfølgelig. Men vi må ikke la det stresse oss, påpeker Skogen, som er Asker-trenerens kallenavn 

Og drømmescenarioet på søndag? 

- At vi vinner! 

Søndagens motstander Bryne FK endte på tiendeplass i PostNord-ligaen avd. 1 i 2019, men det blir garantert tøft når jærbuene entrer Føykas kunstgress søndag 16.30. 

Les også: Slik ser du Asker Fotball på Føyka i 2020

Da ønsker vi alle 200 tilskuere, samarbeidspartnere og gjestene fra Jæren velkommen til årets serieåpning på Føyka - og ikke minst Vegard Skogheim, hans mannskap og støtteapparat lykke til med årets sesong! 

 

Annonse fra Obos-ligaen: