Skogheim: - Vi viser gode tendenser i dag

Asker delte poengene i serieåpningen på Føyka

I en jevn, tett og tøff batalje, delte Asker poengene mot divisjonskollega Bryne FK i serieåpningen på Føyka søndag ettermiddag.

For det var et heltent hjemmelag som gikk til verks i Vegard Skogheims offisielle hjemmedebut foran 170 oppmøtte tilskuere på Føyka stadion.

Allerede etter minuttet spilt hadde Didrik Sereba fyrt av hjemmelagets første sjanse for dagen. Og bare minutter senere trøkket Asker på igjen, denne gangen ved et farlig slått frispark levert av Lars Fuhre.

Gjestene fra Jæren våknet omsider, og etter kvarteret spilt, er det de lillakledde for anledningen som er nære scoring etter en farlig cornervariant. Og slik bølget det frem og tilbake i serieåpningen 2020 på eget gress.

Asker viste tidvis flott angrepsspill, mens gjestene også hadde sine sjanser.

24.minutter er spilt når dagens Asker-kaptein, Didrik Sereba, drar seg gjennom Bryne-forsvaret, og blir felt. Straffe til Asker.

Spjelkavik-gutten Benjamin Sunde står klar fra krittmerket, skyter, men setter ballen rett på keeper. Linjemannen vinker, keeper får tilsnakk og Sunde får et nytt forsøk, da Brynes keeper Spiridonov flyttet seg langt utenfor streken på det første forsøket. Godt dømt av dagens kampleder.

Nytt forsøk. Pang 1-0, ved nevnte Sunde.

DSC_3872
Jubel: Benjamin Sunde setter inn årets første scoring på Føyka.

Men, ledelsen skulle ikke vare lenge. Kun minutter etter, er det gjestenes tur til å bli tildelt straffe.

1-1. Signert Thierry Dabove.

Minuttet før pause viser Asker igjen lovende angrepsspill, da et innlegg treffer målscorer Sunde, men denne gangen er det Brynes keeper Igor Spiridonov som er øyeblikkets mann.

Og med det forble stillingen 1-1 til pause da lagene tuslet i garderoben i lett duskregn.

Andre omgang begynte litt som den første. Asker i angrep. Og Fitim Kastrati får en alle tiders mulighet til å sende Asker i ledelsen igjen, men Bryne rydder unna på mirakuløst vis.

DSC_3881
Nære: Fitim Kastrati var centimetere unna å sende Asker i føringen i andre omgang

Sånn fortsatte også resten av kampen. Det bølget frem og tilbake, og begge lag var nære å ta ledelsen, men, ballen ville ikke i mål, og det hele ebbet ut med poengdeling og 1-1 i Askers serieåpning 2020. Og det var Asker-trener Vegard Skogheim sånn passe godt fornøyd med.

- Jeg føler gutta kjempet bra i dag, i det som var en jevn og fysisk kamp. Vi står godt i mot et solid fysisk lag, og viser tidvis gode tendenser offensivt. Samtidig ble vi litt utålmodige i den siste tredjedelen, så det er alltids noe å trene på, var Skogheims konklusjon etter kampslutt søndag kveld.

IMG_6080
Gode tendenser: Vegard Skogheim så gode tendenser i spillet til Asker søndag ettermiddag. Her i trivelig passiar med Budstikkas journalist i mixed sone etter kamp.

To som også var brukbart fornøyde med dagens kamp var dagens Asker-kaptein Didrik Sereba, og målscorer Benjamin Sunde. Hva de hadde på hjertet, ser du i videosnutten under.

PostNord-ligaen avd 2 - runde #1

Asker-Bryne FK: 1-1 (1-1)

Føyka Stadion: 170 tilskuere

Mål: 1-0 (28.) Benjamin Sunde - straffespark, 1-1 (30) Dabove - straffespark.

Kort: Gule kort: Kastrati, Madsen

Askers lag: Lia, Isegran, Westerlund, Madsen, Hauso, Fuhre (Solvang Nilsen 68.min), Skaug, Strangstad, Kastrati, Sunde (Fazi 61 min.), Sereba (K)

Benken: Pedersen, Solvang Nilsen, Fazi, Svensson, Fredhall, Nikolaisen, Halle

Dagens Asker-gutt: Julius Skaug

DSC_3901
Dagens Asker-gutt: Julius Skaug ble kåret til dagens Asker-gutt av en lokal jury.

DSC_3900
Gode kombinasjoner: Rasmus Isegran og Didrik Sereba kombinerte flere ganger godt i både første og andre omgang

IMG_6074
Nære scoring: Kim Andrè Madsen var nære å heade inn en corner i andre omgang

Askers neste oppgjør er mandag 20.juli på Skagerak Arena hvor Odd 2 er vertskap.

Neste hjemmekamp er lørdag 25.juli på Føyka når Bærum kommer på besøk. Den kampen vil du ikke gå glipp av!