Sommeraktiviteter på Borgen

Utvidet aktivitetstilbud på Borgen

Asker Hæppe har siden oppstart i 2018 hatt som mål og forebygge utenforskap og legge til rette for aktivitet og mestring for unge. Prosjektet har hatt flere former, men har i ett drøyt år rettet seg mot ungdom på Borgen Ungdomsskole og 7.trinn på Hagaløkka.

Vi tilbyr aktivitet hovedsaklig på elevenes premisser, men leder, instruerer og sørger for et trygt mlijø. Tilbudet skal være en trygg arena som legger til rette for bevegelsesglede, mestring og et bedre sosialt miljø. Populære aktiviteter er fotball, basket, kanonball, bordtennis og i den senere tid rugby. 

Akive_Lokalsamfunn
En viktig medspiller for hele prosjektet - Aktive Lokalsamfunn.

Asker Fotball har mange gode og viktige samarbeidspartnere. Asker kommune er den viktigste partneren finansielt, og NOVA er en uvurderlig partner med tanke på lokaler, rekruttering og tilrettelegging. Asker Idrettsråd er en viktig partner både økonomisk og kompetansemessig. Prosjektet Asker Hæppe vil nå fases over til Aktive Lokalsamfunn med støtten fra Asker Idrettsråd. Asker Aliens og Norges Rugbyforbund stiller med dyktige og engasjerte instruktører.

Cisse sommeraktiviter 2021 beachvolley
Ciisse - har en lang og innholdsrik fotballkarriere bak seg. Nå styrer han på Borgen "Hæppe".

Asker Fotball sin mann på Borgen er Cisse Aden Abshir, tidligere kaptein og spillende assistent på det Somaliske landslaget. I tillegg har han spilt profesjonelt i Tanzania, Malta og Norge, i klubber som Lillestrøm, KFUM, Ull/Kisa og ikke minst Asker. Han er en særdeles blid og positiv kar, og med hans bakgrunn, språk og kulturelle ferdigheter er han en meget god mann og ha i prosjektet.

Eksisterende finansiering til prosjektet dekker ikke sommermånedene. Heldigvis har prosjektet enda en god partner i Asker Rotary Klubb og siden november 2018 har André Muri fra Asker Fotball hatt regelmessige møter med Glenn Gabrielsen og Tor Eivind Jenssen, henholdsvis leder og komitémedlem i Asker Rotary Klubbs Internasjonale komité,  for å drøfte idéer og prosjektets utvikling. Begge har relevant erfaring fra skole, prosjekter og næringsliv og bruker sin kompetanse til beste for aktiviteten. Tidligere i år var Asker Rotary raskt på pletten da vi uttrykte vårt ønske om å kunne utvide aktiviteten vår til sommermånedene. Med tilskuddet fra Asker Rotary Klubb kan nå Cisse være tilstede minimum 3,5 timer hver dag under sommeraktivitetene til NOVA, og med det bygge relasjon og tillit hos de unge som skal begynne på Borgen til høsten. Samtidig får Cisse anledning til å forsterke forholdet til eksisterende elever, og NOVA får en ekstra ressurs å spille på i sitt tilbud. Resultatet er flere i aktivitet og en vinn-vinn situasjon for alle!

Stor takk til våre gode partnere som muliggjør god aktivitet på Borgen!

Annonse: