Spillerlogistikken i gang

Sommepausen er tid for å hvile slitne legger og lår. Men ikke minst spillerlogistikk. Så også i Asker Fotball.

Endringer kommer m.a.o. til Asker-troppen denne sommeren. Etter en ålreit første halvdel av sesongen, topper nå Føyka-gutta tabellen før høstsesongen slår inn. Og med det skal mannskapet få seg en velfortjent liten hvile. Men spillerlogistikken, den lever sitt eget liv.

Skjermbilde 2024-07-01 kl. 07.09.07.png
Askergutta tok en overbevisende borteseier på Consto Arena tidligere i år. Men nå blir det endringer i troppen.

For til college-fotballen i USA, mister Asker nå hele 4 unge lovende spillere. Som alle har gjort solide vurderinger, og funnet ut at tiden nå var inne for å vende fotball-blikket over dammen, kombinert med studier og opplevelser. Samt at vi er enige om utlån til nylig nedsablede Åssiden for en av gutta våre, for å bygge seg opp foran fremtidig Asker-spill. Se listen på hvem som går ut av Asker-troppen denne sommeren, her; 

  • Johan Nissen-Lie - USA-studier
  • Håkon Edstrøm - USA-studier
  • Sivert Ryssdalsnes - USA-studier
  • John U. Osmundsen - USA-studier
  • Nikolai B. Gabrielsen - utlån Åssiden
Niko_Hejer.png
Brokhaug Gabrielsen blir å se i blå-hvite striper for Åssiden høsten 2024.
Skjermbilde 2024-07-17 kl. 09.56.12.png
Denne trioen forlater også Asker for denne gang

En annen spiller som har vært på Føyka hele oppveksten er Sivert Ryssdalsnes. Asker-gutten med nesten 500 kamper fra minuputt-fotballen opp til a-lagsnivå takker nå for seg, og vender snuten mot studier i USA. Vi fikk en prat med unggutten etter siste hjemmekamp mot Sarpsborg 08 2, som heldigvis endte godt. Hør praten med Sivert helt nederst i saken. 

Skjermbilde 2024-07-15 kl. 09.41.19.png
Sivert med siste kamp i Asker-drakta, for nå. Her går han av banen borte mot Åssiden etter å ha vært med å nedsable de blå-hvite. Samt også score mål i sin siste Asker-kamp denne runden.

- Alltid litt dumt og trist å miste egen-produserte spillere som man er bra typer og lovende talenter. Men vi har også forståelse for at gutta nå står ved et veiskille med tanke på fremtiden. Dette er også en del av fotballen, så det må vi takle på best mulig måte. Og vi har følere ute for å styrke troppen, og ser på å styrke oss både i forsvar, på midten og en offensivt. Det gør at vi kanskje blir noen spillere færre i troppen til høsten, men det igjen gjør at vi for i gang en god hopsitering fra junior-troppen som også er viktig, kommenterer Bredal. 

Som også kan fortelle at man alt er i gang med å se på og være i dialog med spillere inn i troppen. En spiller i hvert ledd er målet, og nyheter om dette kan komme fortløpende disse ukene alt. 

- Vi søker å styrke oss både i forsvarsrekka, på midtbanen og offensivt. Vi har navn på blokka og er i konkret dialog med flere spillere, som vi vil gå ut med når ting er landet. I tillegg søker vi også å forlenge med flere spillere som alt er i stallen p.t. Så ja, spillerlogistikken lever i beste velgående selv i sommerpausen, kan coach Bredal fortelle i en bil stappfull av familiebil på vei til Nordlands-ferie. 

Asker Fotball gjør oppmerksom på at selv om spillere nå forlater Asker-skuta, er det på ingen måte for godt. Tiden vil vise om vi ser gutta tilbake i den sort-hvite drakta, noe som er godt mulig, og vi ønsker alle lykke til på ferden videre og takker for innsatsen på Føyka!

Annonse: