Suser avgjorde lokaloppgjøret

Lenge så lokaloppgjøret mot Bærum ut til å gå mot uavgjort. Men "Obi" Okeke ville det annerledes med en suser rett før slutt.

I et nydelig sommervær på en strøken ny kunstgressmatte, fikk Asker æren av å spille "åpningskamp" mot de gule. I det som nok en gang ble et lokaloppgjør av den spennende sorten!

IMG_1693
Hvitt mot gult. Begge lag så ut til å enes i at det nye teppet på "Kadda" var prima.

For et Asker-lag som før kampen stod med full pott på bortebane, samt heng på tet-lagene, var det ingenting å si på betydningen av oppgjøret. Bærum, som Asker, alltid lystne på å gå ut av derbyet med full pott. Så her var det massevis å spille for. 

Og det var også Føyka-guttane som kom best ut av startblokkene. For allerede etter 5 minutter kunne Fisnik Kastrati bredside inn ledelsen, i det vi bygget opp et offensivt trykk og muligheten bøy seg fra 14 meter. 

IMG_1705
Gutta feirer etter tidlig ledelse signert Fisnik.

Men en tidlig ledelse betyer bl a at det er lenge igjen. Så oppgjøret var på ingen måte "over". Lagene vekslet på ballinnehav og de store feite sjansene lot vente på seg i denne omgangen. For etter halvtimen ca får hjemmelaget uttelling. En lang ball kriges det på, 2. ballen detter ned til en Bærum-spiller som får slått inn i felt. Der settes ballen kontant i mål, og lagene er like langt. Noe som også står seg til pausen. 

IMG_1686
Lokaloppgjør byr også på engasjement fra tribuneplass. Her kan man skimte hjemmesupporternes forsanger, Massimo, i kjent uniform.

2. omgangen fortsetter så litt som 1. omgangen. Tett og jevnt i duell - og banespill. Men denne omgangen kommer til å preges av at det blir større sjanser servert. Og hjemmelaget har en periode hvor de trøkker på godt med dødballer og cornere. Men vi kriger unna det som kommer. Fremover på banen får vi også flere sting i angrepene våre. Men det løsner liksom ikke helt. 

IMG_1761
Madsen og Benscik bygger opp angrep i 2. omgang. Men helt inn ville ikke ballen. Før på tampen.

Innbytter Sindre Mauritz-Hansen finner dog "Obi" Okeke som blir spilt på blankt med keeper - 6 minutter før full tid. Men avslutningen var det dessverre vaffelrøre over. Stor mulighet der til å føre oss i ledelsen.

Men derimot - i det 90. minutt - rett før sluttsignalet - får så "Obi" ballen i gjen. Denne gangen litt skrått utenfor 16-meteren. Der avanserer han, før det serveres en skikkelig rakett som går opp under vinkelen. Keeperen når ikke opp - og Føyka-gjengen er i ekstase!

IMG_1791
Asker-leiren spratt opp og det var ville jubelscener fra benken i det avgjørelsen kommer rett før slutt. Vakre scener. 2 stk klemmer hverandre ømt til høyre i bildet også. Fotballkjærlighet.

Dermed spiller Asker inn nok en 3-poenger på bortebane og 2. plassen inntas med det også. Nå er det en liten velfortjent miniferie på programmet for troppen, før det blir hjemmekamp mot Tromsdalen søndag 15.08. 

IMG_1803
Spillere takker for god støtte på tribunen. Asker-publikummet virkelig på jobb onsdag.

Bærum v Asker 1-2. Fisnik Kastrati og Okeke

Tilskuere: 223

Gule kort: Ingen. 

Asker: Pedersen - Isegran, Jones (k), Madsen, Vogt - Skaug, Gulliksen, Bencsik - Okeke, Sereba, Fisn. Kastrati. 

Innbyttere: Solberg Aarstad, Mauritz-Hansen og Svensson

Annonse: