Test to gjennomført

Lørdag fikk vi besøk av Kjelsås for treningskamp nummer to denne våren. Og som alltid mot Grefsen-gutta; det ble jevnt.

For historisk sett blir alle kamper mot Kjelsås både tette og jevne. Så også denne lørdagen i varmen på Føyka. Såpass varmt var det, at dommeren la inn 2 stk drikkepauser - en i hver sin omgang.

Og det var bortelaget som startet best i lørdagens oppgjør. Såpass på hugget var de, at et langskudd langs bakken i hjørnet førte de blå fra Oslo i ledelsen. Og da var det spilt ca 10 minutter.

Kanskje trengte Asker-gutta denne kald-dusjen, for etter dette hevet de spillet og tok mere grep om kampen. Dog var det en real "zalo-glipp" fra bortelagets keeper som måtte til, før det ble balanse i regnskapet. En corner ble rett og slett for glatt for klypene til keeperen, og ballen stusset i mål etter 21 minutter.

Mathias_Cornelius
Mathias og Cornelius fikk nok en gang jevn motstand på Føyka.

Drøyt 10 minutter etterpå ble så kampen snudd. Til vår fordel. Dette da Didrik ble tatt ned i feltet og dommeren pekte på straffemerket. Og der stilte Sindre Mauritz-Hansen opp, og satte ballen i mål. Smått om senn, da keeperen fikk henda borti ballen. Men den spratt altså inn.

Og den stillingen stod seg inn til pause. I 2. omgang fortsatte kampen i sporet som heter "tett og jevnt". - En typisk treningskamp, uttalte flere etter kampen og det bar også denne omgangen preg av. Bytter ble også jevnlig foretatt, og Asker slapp nok en gang innpå flere unggutter som vi verdifull a-lags fotball.

Men det var bortelaget som stod for omgangens mål, når de fikk beina på et innlegg etter 60 minutter. Vanskelig for keeper Thomas Lia å ta den ballen, og man var like langt. Og den stillingen stod seg ut kampen, slik at Føyka-gutta også i test nummer 2 gikk av banen med et 2-2 resultat.

Og også i denne kampen var både trener Skogheim og flere av spillerne skjønt enige i at dette var nok et godt skritt i forhold til å komme skikkelig i gang, inn mot seriestart.

Nå venter en siste test til helgen, også det på Føyka. Da får vi besøk av Moss som kommer til Asker kl 13.00 lørdag.

Asker v Kjelås 2-2. Sindre Mauritz-Hansen og selvmål for oss.