Tilbake på vinnersporet

Etter 2 uavgjorte og 1 tap, smakte det deilig med 3 poeng i ettermiddag.

Det var helt tydelig å se at Asker-troppen hadde "blodsmak" på å få vippet dagens kamp i riktig favør. Tempo, trøkk og presisjon opp på det nivået man vet at laget har. Og som trengs for å vinner kamper på dette nivået.

Og når Roman Fazi sendte laget i føringen etter 10 minutter, ante nok publkum på Føyka at dette kunne bli en hyggelig ettermiddag på kunstgresset. Vakkert var målet også, i det Roman danset seg fri i feltet, en lang ball ble så dempet både på rygg og bryst (en liten piruett) før ballen ble hamret i mål.

Fortjent ledelse for et Asker-lag som var på hugget fra start i dag.

IMG_2254
Lars Fuhre jobbet godt til motoren var tom etter 60 min. Men da stod det allerede 3-0 til hjemmelaget, så bidraget var solid fra Drammens-gutten.

Og når vi får frispark etter 18 minutter, skal ikke Didrik Sereba være noe dårligere. Han slår et hardt og godt skrudd frispark inn i feltet. Så hardt at ingen rekker å nå ballen. Ei heller keeperen, så da kan ballen faktisk sprette rett i kassa. 2-0!

IMG_2272
Didrik skrudde ballen rett i mål fra lang distanse. Da jubles det selvsagt.

Dermed går vi til pause med en 2-0 ledelse. Vel fortjent.

2. omgangen starter godt den også. Vi holder oppe trøkk og tæl, og kan allerede etter 56 minutter nærmest punktere kampen. En god overgang ender med at dagens asker-gutt (kåret av lokal jury) Westerlund får knallet til fra 14 meter. Keeper redder, men Scriven kriger returen inn. Og med det en solid 3-0 ledelse.

IMG_2248
Alfred - jobbet godt på topp i dag. Og belønnet det hele med en scoring for seg selv. Og laget.

Utover omgangen og spesielt mot slutten, er det Arendal som har ballinnehav, mens vi står for overgangene. Og i de siste 10 minuttene blir det tydelig at Arendal spiller seg nærmere og nærmere en scoring. Selv om forsvarsfireren vår, med Thomas Lia bakerst, både blokkerer og redder det som kommer, får gjestene mål til slutt. Det idet de header inn en redusering i det 89. min.

Men nærmere kommer altså ikke gjestene, for vi rir unna siste bølge som kommer, og kan juble for 3 nye og deilige poeng inn i safen vår i 2. etg på brakka.

Roman Fazi - med både selvtillit og skuddfoten i orden, gir oss sin oppsummering nederst i denne saken.

Asker v Arendal 3-1. Fazi, Sereba og Scriven.