Uavgjort i første hjemmekamp

Endelig kunne Asker underholde hjemmepublikummet sitt. Og gutta bød på - selv om motstanden var solid.

For gjestene Hødd fra Ulsteinvik, er av mange spådd å ligge helt i toppen denne sesongen. Og de startet også best de første 10 minuttene. Hvor de la et skikkelig press og trøkk på Asker-gutta. Men etter dette kunne vi se et Asker-lag som også hadde skumle intensjoner offensivt.

IMG_1312
Julius måtte som resten av laget, forholde seg til et bra Hødd-press de første 10. Etter dette tok vi mere kommandoen.

For når vi hadde bra kontroll på det defensive, så ga det gode muligheter for både overganger, samt gode oppbyggende angrep. Og etter 23 minutter kom Fisnik Kastrati seg fri boksen. Der fyrte han avgårde et skudd som gikk rett i mål og Asker i ledelsen.

IMG_1303
Her har Fisnik akkurat sendt Asker i ledelsen. Gutta godt fornøyde med det.

Resten av omgangen blir en jevn affære. Hvor begge lag veksler på å ha ball, men hvor vi jobber frem muligheter her og der. Men flere mål blir det ikke. Og vi må gjøre et bytte etter 36 minutter, hvor Fitim Kastrati får en kjennning og må ut. Inn kommer Obilor Okeke

Men 1-0 til oss ved pause altså.

IMG_1286
Over 300 tilskuere koste seg i sommerværet på Føyka. Ikke minst gledet det å se hjemmelaget kjempe om offisielle poeng igjen.

2. omgen startet så opp med et Hødd-lag som ønsket å presse på for utlikning. Og vi fikk med det enda større muligheter på overganger enn i 1. omgangen. Spesielt våre kantspillere med Fisnik og Obilor skapte sjanser i fleng.

IMG_1355
Obilor kom inn og skapte farligheter med sin fart. Ofte satt opp av bl a Lars Fuhre.

Men det var på en corner vi fikk doblet ledelsen, i det Rasmus Isegran kriger inn en corner i det. 63. minutt.

IMG_1283
Rasmus doblet ledelsen for oss.

Og rett etterpå kunne vi satt spikeren i kista, i det Okeke kommer alene med keeper. Men muligheten omsettes ikke i mål dessverre. Rett etterpå er det derimot Hødd sin tur til å sette ballen i mål. Reduseringen er et faktum i det 65. minutt og kampen er på ingen måte over.

Hødd kjører på - skaper farligheter og trøkk mot oss utover omgangen. Men jaggu gjør ikke vi det samme motsatt vei. Okeke er til tider et angrep alene med sin fart. Og han skaper også muligheter for sine lagkamerater. Men dessverre, ingen av disse blir til mål. Vi har sågar et skudd som går stang ut - og en Didrik Sereba som blir felt på full fart fremover. Innenfor boksen mente mange som hadde godt sikt. Men dommerne valge å blåse frispark i stedet.

IMG_1354
Hødd kom til Føyka med klare ambisjoner om 3 poeng. De fikk 1. Her har de frispark i god posisjon. Vi setter opp muren.

Og da blir det fort sånn det blir, når ikke våre sjanser går inn, så byr det på muligheter for motstanderlaget. For i det 82. minutt kommer utlikningen - på et langskudd som finner veien til mål. Og dermed ender kampen i 2-2 og poengdeling. Det mellom 2 gode lag i en kamp med høy intensitet og godt med action.

Asker - Hødd 2-2. Fisnik Kastrati og Isegran.

Gule kort: Gulliksen, Vogt og Isegran.

Tilskuere: 305

Asker: Pedersen - Vogt, Jones (k), Hauso, Isegran - Skaug, Fuhre, Gulliksen - Fisnik Kastrati, Sereba, Fitim Kastrati. Innbytt: Okeke, Bencsik, Madsen, Svensson.