Ung nytt: Til topps i Gøteborg

Sist uke har gitt oss jubel for pokal, men og noen skuffelser, i ungdomsavdelingen.

Torsdag kveld fikk vårt G19-lag sin andre seier på rad i en jevnspilt kamp mot gjestene fra Oslo øst,  Vålerengen. Nael Bostrøm scoret begge våre, den første på en korrekt idømt straffe før pause. Da Nael økte til 2-0 knappe 20 minutter før full tid, skulle en tro at de for anledningen helhvite hadde kontroll. Det motsatte skjedde og reduseringen kom bare minuttet etter vårt 2-0-mål. Det siste kvarteret ble en øvelse i å holde på en ledelse og for å si det sånn; «vi må øver mer».

Begge lag kunne scoret mål, og trener Emilio og med-trener Tobias Karlsen pustet lettet ut i flomlyset torsdag kveld.

Lørdag var det G16 sin tur, å få besøk fra Oslo. En på mange måter litt merkelig kamp der vi tok ledelsen tidlig ved Younas og kontrollerte ledelsen inn til pause selv med en mann mindre i 5 minutter. I starten av 2. omgang utlignet Heming men fikk også rett etter, - ett rødt kort. Med 11 mot 10 så man for seg at Asker gutta skulle dra det i land, men det motsatte skjedde. Heming med en spiller mindre scoret seiersmålet 12 minutter før full tid.

Søndag hadde vårt G14 lag tatt veien inn til Valle, for å møte VIF. To tidlige scoringer til hjemmelaget skapte ett vanskelig utgangspunkt. Imidlertid «spiste» våre gutter seg gradvis inn i det, og reduseringen for 2-1 lå i lufta da VIF straffet oss med 3-0. «Prestasjonen var ok pluss, mot ett godt lag», oppsummerte trener Lars Henrik etterpå.

Mens noen hadde fokus på seriespill, hadde to av lagene ryddet helgen «fri» og valgt en turnering som oppfølging til 17. mai;

G2010 har denne helgen hatt Tønsberg som destinasjon og FLINT CUP. Innledende spill lørdag gikk bra, men holdt ikke til å kvalifisere seg for den «hvasseste» delen av sluttspillet der lag som Arsenal og Liverpool spilte. Etter å ha vunnet semifinale på «2. nivå» søndag morgen sto Ski fra motsatt side av Oslofjordtunnelen for tur. Dessverre nådde ikke våre gutter opp til sitt eget beste nivå, men selv med finaletap 3-0 – var gutta klare på at mange kamper sammen mot stadig nye og ukjente motstandere var spennende.

G2008 (G15) dro torsdag til Gøteborg, og stemningen i OBOS-bussen med pappa Bjørn bak rattet var god.  Laget møtte noen svenske lag i innledende , men i finalespillet var det et kjent navn på «menyen».  Asker møtte ØHIL i sin 6. kamp på 3 dager, og Asker Fotball var utvilsomt laget med mest energi.

Etter at de sto 1-1 tidlig i kampen var begge lagene klare for å ta bøtta med over Svinesundsbroen. En god redning av Bror ble fulgt opp av dødballmål ved Mathias og 2-1-ledelse. Etter dette presset Asker massivt og da Ollie scoret 3-1 så det ut som « Sweet Caroline» skulle bli dagens låt.

Men, ØHIL gav seg ikke og reduserte til 3-2 rett før full tid. I stedet for å «ri» på en ett-måls-ledelse gikk gutta i angrep, og rett før dommeren skulle blåse av finalen smalt et skudd fra Bjørkli i stanga. Ikke overraskende var Ollie våken på returen, og 4-2 var et faktum.

Jubelen sto i taket, og bussturen hjem til Asker ble til en hyggelig seanse.

• ‘På bildet løftes et monster av en pokal…..