Gå_Fotball_Hoved_2

Vellykket åpningskamp for Gå-Fotballen!

Lørdag var det duket for en verdenspremiere - for på Føyka skulle Gå-Fotballen se dagens lys med en vennskapelig dyst.

For det var 2 gyldne årganger i Asker Fotball-historien som møttes i vårsola på Føyka. Og selv om det noen år siden man hadde både rykk og steg inne, så var det ingenting å si på innsatsen. Og ikke minst, gamle kjente kunne igjen møtes for børste støv av vennskapsbånd og mimring. 

På den ene side stod laget fra 1972/1973 - en god junior-årgang som i sin tid kunne skilte med kretsmesterskap. 

På den andre siden fant vi 1981-årgangen. Laget som i sin tid spilte seg helt frem til Norway Cup-finale i verdens største fotballturnering. 

IMG_7622.JPG
Myntkast: begge lags kapteiner fremme hos dommeren før avspark. Reinhard Førde som representant for 72/73-årgangen. Anders Nordstad for den ca 10 år ynge 81-årgangen. Dommer Sverre Dølvik i grønt.

Torsdager kl 12-13 blir nå det hellige tidspunkt, hvor Gå-Fotballen skal ha sin faste treningstid på Føyka. Og konseptet er like genialt som det er enkelt, man har ikke lov til å løpe, fotballen skal spilles gående. 

IMG_7626.JPG
Frispilling bakfra; selv om tempoet var behersket, så var det mye god fotball å se under åpningskampen lørdag.

Under selve åpningskampen lørdag var det 2 lag som begge la ned god innsats og bøy på alt fra lekker teknikk, susende skudd og friske kommentarer. For gamle kunster var ikke glemt, og humøret var topp. 

72_72_årang.jpeg
72-73 årgangen; de mest rutinerte gutta på Føyka lørdag. Etterpå var det bankett for å mimre om gammel storhetstid.
81_årgang.jpeg
81-årgangen var nok piggest på Føyka lørdag. Men også her var greit å ha innbyttere.

Dommer Sverre Dølvik ledet oppgjøret til 10 i stil og hadde god tone med spillerne på matta. På tribunen hadde venner og familie møtt opp for å heie og etter kampen var det obligatorisk lagbilde. Og du lurer kanskje på resultatet? Vel, det var nok ikke det viktigste lørdag, men vi kan røpe at den yngste gjengen hadde flest baller i mål. 

IMG_7629.JPG
81-årangen var godt samspilt og hadde friske ben. Sånt ble det mål av.

Alt i alt en flott ramme for Gå-Fotballen på Føyka lørdag. 

Nå går man over i en treningsperiode, så får vi se om det blir flere (show)-kamper i tiden som kommer. Men lørdagen ga positive opplevelser og mye moro, det er ihvertfall helt sikkert!

Annonse: