Viktig 3-poenger

Søndag kunne Asker-leiren igjen juble for 3 poeng. Som nok en gang var av det viktige slaget.

Begge lag hadde før kampen vært i trøbbel med tap. Gjestene Eidsvold Turn kunne nok levd med en U på kuppongen, mens for Asker var kun 3 poeng godt nok.

IMG_6180.JPG
Ett minutts stillhet før kampen til minne om vår alles Ope. I front, Messi, den trofaste følgesvennen som har vært et fast inventar på Føyka.

Og da var det godt å se hjemmelaget åpne forrykende og ut av startblokkene i høyt tempo. 

IMG_6228.JPG
Fitim nok en gang viktig for Asker

Og kampen var ikke gammel før Fitim på godt gammel vis tråklet seg inn i feltet og fintet vekk et par blå fra 1814-bygda. På skuddhold mot Asker-gutten Vedeler i Eidsvold-buret var han kynisk. Rett i hjørnet og Asker i ledelsen. Da var det gått 6 minutter. 

Og både Asker-gutta og publikum ville ha mer! For det lå i kortene at Asker skulle få flere baller i nettet. Til det var både spillet og tendensene veldig lovende. Så når en annen storscorer, Mauritz-Hansen takket og bukket for en retur rett på tøflene, var det bare å doble Asker sin ledelse. 

IMG_6232.JPG
Våre 2 målscorere søndag; Fitim og Sindre.

Utover 1. omgangen dabbet kanskje det offensivet tempoet litt, men Asker hadde allikevel god kontroll på tingenes tilstand. Så litt ut av det blå, så skal da gjestene våre allikevel få blod på tann. Et frispark skrus direkte inn fra 17 meter. Over muren og i hjørnet for Enock. Noe som føltes unødvendig, men samtidig gikk vi til pause med ledelse. 

IMG_6251.JPG
Besian på sentral midtbane i dag. Fikk skryt av sjefen sjøl for jobbingen og har også funnet en god høstform for Asker i de siste kampene.

2. omgangen bærer så preg av at Asker slipper seg noe mere ned, og Eidsvold Turn kan jage en utlikning. Men de store sjansene kom aldri, før helt på tampen. Og innen den tid gjør Asker noen bytter. Bl a må Isegran ut med en lei skulder ute av ledd. Samt at vi bytter ut spillere som begynner å gå litt tomme og innpå med unggutter. Dog rir vi av det Eidsvold-trøkket som kommer. Og når Enock gjør en mesterlig redning helt før slutt, så skjønner de fleste på Føyka at dette blir en ny hjemmeseier. Og det ble det. Asker med 3 poeng i sekken og spiller på seg god selvtillit. 

IMG_6279.JPG
Asker før avspark 2. omgang. En omgang som ble preget at hard jobbing, noen bytter og noe mere trøkk fra gjestene.

Nå er neste post på programmet Brattvåg borte. Et lag som imponerte stort ved å slå topplaget Ull/Kisa hjemme denne runden. 

Asker v Eidsvold Turn 2 -1 

Mål: Fit. Kastrati, Mauritz-Hansen

Tilskuere: 385

Gule kort: Isegran

Asker: Mwimba - Isegran, Jones (k), Bordal, Arzani - Skaug, Kadri, Can - Fazi, Maurits-Hansen, Fit. Kastrati. 

Innbyttere: Sesay, Nguen, Skaret og Solberg Aarstad

Annonse: