Asker har vært et fantastisk sted å være

Selv om Skogheim og Asker Fotball nå skiller lag, så er det bare godord fra treneren når tiden i klubben oppsummeres.

Fredag kom altså nyheten om at Vegard og Asker Fotball avslutter samarbeidet. Og etter at nyheten har sunket inn både her og der, fikk vi Vegard i tale for å sette litt ekstra ord på tiden i Asker. 

DSC_3541.JPG
Vegard som vi har lært han å kjenne. Engasjert på felt - både i trening og kamp. Og med glimt i øyet mellom øktene.

Vegard, hvorfor ble 2022 som det ble?

- Vi har først og fremst gjort en for dårlig sesong. Og etter samtaler mellom spillere og ledelse etter sesongen, så har det dukket opp innspill på at treneren har gjort en for dårlig jobb. Og det er jo vanskelig å være uenig i på sett og vis. Så for at både spillere og klubb skal få optimale forhold foran neste sesong, så er kanskje det beste at vi nå skiller lag. 

Skjermbilde 2021-08-23 kl. 08.03.34.png
Vegard på Føyka under kampforberedelser.

- Litt synd og leit er det også at slike signaler ikke ble lagt frem tidligere i sesongen, men sånn er det nå en gang. Jeg skulle gjerne vært her neste år og bevist at 2020 og 2021-sesongen er på det nivået vi burde vært. 

 

Så man skilles ikke som uvenner?

- Overhodet ikke – jeg har bare fått gode tilbakemeldinger fra styret, administrasjon og teamet rundt. Men det er nå til syvende og sist forholdet med trener og spillere som er viktigst i forhold til å prestere på banen. Og i denne klubben har jeg fått venner for livet, så Asker har vært et fantastisk sted å være. For her drives det godt på mange områder. Men flaggskipet har dessverre ikke vært der alle ønsker at man skal være. 

IMG_0421.JPG
Et av høydepunktene til Sogheim og Asker under hans periode; 2. plass i serien og påfølgende kvalik mot Skeid. Den gikk Asker seirende ut av, men det ble stopp i neste runde.

Om ny trener ringer deg, sender du da gode "medløpspasninger" videre?

- Absolutt! Asker er en attraktiv klubb å trene, så her er det nok mange trenere som kommer til å by seg frem når denne nyheten slippes. Og etter et langt fotballiv så er det sånn at man ønsker at tidligere lag og trenerkollegaer skal lykkes. Jeg kommer selvsagt til å følge med på Askers resultater og tabellsituasjon utover sesongen.  

Og med det så rundes tiden til Vegard av i Asker Fotball. Nå venter nye kapitler for både trener og klubb.

Vi takker Vegard av og ønsker lykke til med nye oppgaver - enten innen fotball eller det "sivile" liv. 

 

Annonse: