Aktiv høst rundet av med turnering

Her forleden var vi representert på Nasjonal Turnering på Raufoss med Gatelaget. Og coach André Muri oppsummerer høsten for oss - idet julen nærmer seg med stormskritt.

Vi får en liten prat med Samfunnsansvarlig i Asker Fotball, André Muri, etter at man har lagt bak seg en aktiv høst, nasjonal turnering og stabilt treningsprogram med Gatelaget. 

Skjermbilde 2021-12-20 kl. 15.15.01.png
Nasjonal Turnering i Raufosshallen. God stemning over hele linja. Foto: Ådne Jensen Birkeland

- André - dra oss litt igjennom det du og ditt "departement" har vært igjennom denne høsten?

Først og fremst har den bestått av mange fine treninger og samlinger rundt bordet! Det er stammen i tilbudet vårt, og selv om kamper og turneringer er veldig gøy er det de tre ukentlige øktene som er viktigst for oss. Det er der felleskapet, strukturen og relasjonene bygges. Å få spille seriespill igjen etter langt opphold var morsomt, selv om vi endte nederst i vår avdeling. Sesongen var litt typisk oss, mye veldig nære på og gode prestasjoner mot de beste lagene. Men vi er på langt nær motløse av den grunn og ser frem til flere gode økter utover vinteren!

DSC00651Maria.jpg
Maria takker for kampen - etter å ha lagt ned solid innsats. Foto: Ådne Jensen Birkeland

- Nasjonal Turnering - hvordan gikk det - og hva var "målsetning" med deltakelsen?

To år siden sist landsturnering, og det var magisk å rusle inn i Raufoss sin flotte hall med nye og gamle Gatelag. Vi klarte andre plass i gruppa vår og med det B-sluttspill. Totalt endte vi på 16. plass, men det viktigste er at vi representerte klubben og Gatelaget på den måten vi gjorde. Det var blide, hyggelige Asker-spillere som møtte alle med respekt.Turneringen var meget bra på alle områder og syns det har skjedd mye siden sist. Lagene viste imponerende gode fotballferdigheter både individuelt og kollektivt, og alle viste at de vektlegger fair play som er gledelig. Raufoss og Fotballstiftelsen sto for et glimrende arrangement og vi gleder oss allerede til neste gang.

Skjermbilde 2021-12-20 kl. 15.17.24.png
Det klinkes til! Foto: Ådne Jensen Birkeland

- Fremover nå da - er det "juleferie" på Gatelagsgjengen, eller opprettholdes treningsregimet helt til vi skriver 2022?

Vi har målsetning om minimum to økter hver uke hele året, inkludert ferier og høytider. Sånn blir det også i jula 2021, og vi har erfaringsmessig like godt oppmøte i høytider som ordinære treninger.

Skjermbilde 2021-12-20 kl. 15.21.24.png
Jon - stødig kaptein på Asker-skuta. Foto: Ådne Jensen Birkeland

- Hva ligger i årshjulet for 2022 da - er det noen "høydepunkter" å se frem til?

Turer er alltid veldig hyggelig, så om koronaretningslinjer og tilskudd strekker til vil vi arrangere turer i friluft og andre turer med overnatting på hotell kombinert med andre opplevelser. Vi hadde også gode erfaringer med rydding av Hvalstrand for stillehavsøsters og Grobruelva i Lier for en container med skrot og intet mindre enn 63 bildekk. Men det er uforutsigbare tider å planlegge i, så kjernevirksomhet og landsturnering er eneste som er spikret så langt.

Imponert over spillerne som har taklet Korona og usikkerhet så godt, jeg føler meg trygg på at vi har et godt 2022 i vente!

Are_L_Arne_K.jpg
Are Lerstein her i samtaler med turneringsledelsen for Nasjonal Turnering, ikke ukjente Arne Knoph.

Forsidefoto: Ådne Jensen Birkeland

Skjermbilde 2021-12-20 kl. 15.50.08.png
Støtt vår Gatelagsvirksomhet - kjøp Gatelagsmagasinet! andre@askerfotball eller VIPPS til 107955. Koster 125,- kr. Hentes på Føyka eller levers i Asker sentrum. 

 

Annonse: