Eric Haugen og Petter Northug om hårete mål og om drømmer

Sist uke var vår trener Eric Haugen på OBOS-akademiet invitert som gjest på «Telemarksveka» i Notodden.

Eric ble intervjuet i flere sammenhenger, og spesielt seansen med Petter Northug som ble sett av flere hundre tilskuere på Torvet i Notodden, falt i smak hos mange. 

17 åringen som via Heidi Merete Johansen i Asker Idrettsråd, kontaktet Asker Fotball for å fortelle om sin drøm i fjor høst, fortalte Northug om hvordan han tenkte den gang da.

Nå er han utdannet UEFA C-lisens trener og jobber på OBOS-akademiet til Asker Fotball.

PÅ scenen i Notodden sist onsdag satt Eric sammen med Heidi fra Asker Yng / Idrettsrådet, Rolf-Magne Walstad fra Asker Fotball, og skikongen Petter Northug.  

Eric3.jpg
Et flott knippe; Heidi i Asker Idrettsråd, Rolf Magne og Eric Haugen fra Asker Fotball. Samt skikongen selv, Petter Northug. Foto: Daniel Nygård

Eric og Petter fant fort tonen, og var enige om at å tørre å sette seg høye mål, det å drømme og det å tåle motstand og motgang – er like naturlig som alt annet.

- «Eric fleiper ofte med seg selv og sitt handikap, og vinner fort respekt fordi han ikke ønsker særbehandling. Da han «søkte» på jobb hos oss, anbefalte vi han UEFA C-lisenstrener-kurs da han av forståelige grunner ikke har spillererfaring fra barn– og ungdomsfotball», forteller sportslig leder Rolf-Magne Walstad til askerfotball.no

- Vi og Asker Idrettsråd organiserte dette sammen med NFF OSLO, Eric deltok på lik linje med andre og da han nærmet seg ferdig med kurset var han selv klar for å starte på jobb.

Siden tidlig mai, har Eric vært trener på OBOS-Akademiet 1-2 dager i uka kombinert med skolegang. En hektisk hverdag med andre ord, men unggutten fikser det.

I Asker Fotball vil Eric få større utfordringer etter hvert som han tar steg.   

Eric2.jpg
2 fornøyde fotballkarer; trener Eric Haugen og Asker-leder Rolf Magne Walstad. Foto: Daniel Nygård

- Petter fortalte om da han selv som 16-åring bestemte seg for å satse alt på langrenn og at målet var å bli best. Northug oppmuntret Eric til ikke å sette noen begrensinger for målene sine, og at de praktiske hindringene er til for å overvinnes. Northug ble imponert og kalte Eric for et forbilde for andre i samme situasjon, og mente at Asker Fotball og Eric sammen brøyter vei. 

Da Northug fortalte at gruet seg til helgens rulleskicomeback, og mente at formen ikke var bra nok og at beina kunne bli tunge kom meldinga kjapt fra Eric; «Beina dine er nok uansett bedre enn mine», og latter runget utover torvet på Nesodden.

Nå tar Eric sommerferie, men gleder seg allerede til august og fortsatt jobb på OBOS-akademiet til Asker Fotball.

Alle foto: Daniel Nygård

Annonse: