Fra Asker Fotball

I forbindelse med prosessen rundt mulig ny arena og anleggsutvikling for Asker-fotballen, samt kommentarer og utspill i sosiale medier, vil Asker Fotball nå komme med en redgjørelse.

Det er med undring vi registrerer at Asker Fotball fremstilles feilaktig i sosiale medier og i en kampanje med fire youtube-filmer for å forhindre bygging av boliger i Asker parken. Noen klargjøringer er derfor på sin plass.

Asker Fotball og Asker kommune har inngått en intensjonsavtale for er å legge til rette for at det kan etableres et fotballanlegg på Drengsrud. Intensjonsavtalen mellom Asker kommune og Asker Fotball er ikke en flytteavtale slik den feilaktig fremstilles. Som den berørte fotballklubben på Føyka, og med den kompetansen som ligger i Asker Fotball, er det naturlig at vi vil bidra til å sikre at en eventuell fotballarena på Drengsrud blir tilpasset fremtidens behov for et moderne fotballanlegg. Asker Fotball er svært positive til at Asker kommune tenker på fotballens vilkår hvis den eksisterende matcharenaen må flyttes fordi Asker kommunes eiendom skal disponeres til boligformål.

Asker Fotball henges ut med bakgrunn i spekulasjoner om et investeringsselskap som skal gi klubben en million kroner for rettigheter knyttet til eiendomsutvikling når Asker Fotball flytter fra Føyka til Drengsrud. Dette er ikke riktig og fremstår som ren feilinformasjon.

Vi vil kort knytte noen kommentarer til investeringsselskapet som beskrives i filmen.

Asker Fotballs investeringsselskap har ingenting med Føyka/Drengsrud eller eiendom å gjøre. Selskapet er planlagt opprettet for investering i Asker Fotballs spillerstall i henhold til Norges Fotballforbunds retningslinjer for tredjepartseierskap. Spillerstall og spillerutvikling representerer en nåværende og fremtidig verdi for klubben. Asker fotball ønsker med et investeringsselskap å styrke A-stallen på veien mot toppfotballen (OBOS-liga), og på en målrettet måte å styrke ungdomssatsingen gjennom høyere trenerkompetanse (toppspillerutvikling) i Asker Fotball. Ved å gjøre dette sikrer vi utvikling av unge spillere og de verdier det kan representere.   

https://www.fotball.no/globalassets/regler-og-retningslinjer/klubblisens/retningslinjer-tredjepartseierskap.pdf

Da investeringsselskapet innebar en tredjeparts rettigheter til Asker Fotballs spillerstall så var det viktig for styret å få dette godkjent av klubbens øverste organ. Derfor ble det gjennomført et ekstraordinært årsmøte knyttet til dette.

Dessverre påstås det at investeringsselskapet er koblet til en tredjemann, en utenforstående part. Dette har vi ikke kjennskap til.  Det påstås videre at det foreligger en flytteavtale, der Asker fotball skal få finansiell gevinst for å flytte fra Askerparken til Drengsrud. Dette er totalt ukjent for oss som leder Asker fotball. Asker Fotball har altså ingen eiendomsavtale eller flytteavtale slik det beskrives i filmene.

Disse påstandene kan ikke ha annen hensikt enn å diskreditere Asker Fotball og for å skape splid knyttet til den pågående prosessen rundt mulighetsstudien for Askerparken. Asker Fotball har ikke et eierskap til Føyka. Asker Fotball eier ingen eiendom. Asker Fotball har ingen eiendom å selge. Eiendommene på Føyka området eies av Asker Skiklubb og Asker kommune.

Asker Fotball er opptatt av sitt omdømme i Asker. Vi synes det er beklagelig at feilinformasjonen om klubben kan bidra til å ødelegge det vi forsøker å bygge opp. Vi vet ikke hvorfor noen ønsker å fremstille Asker Fotball som en liten ELITE fotballklubb med skjult agenda og hemmelige eiendomsavtaler med en tredjepart. Vi synes det er leit, særlig med bakgrunn i at tillit mellom kommune, frivillighet og innbyggere legger grunnlaget for at vi sammen kan løse utfordringer og legge til rette for felles idrettsglede.

IMG_0421
A-laget vårt var nære å kvalifisere seg tl OBOS-spill i fjor vinter. Her fra hjemmekampen mot Skeid på Føyka.

Asker Fotball ønsker å være mer enn en fotballklubb. Vi har en topp og utviklingsavdeling med ca 150 medlemmer fra 13 år og opp til A-lag. Vårt A-lag spiller i Postnord ligaen eller nivå 3, om man vil. Vi mener at Asker kommune trenger og vil ha glede av en eliteklubb på det øverste nivå i Norge. Vi er stolte av vårt samfunnsengasjement med Gatelag, Asker United og «Hæppeprosjektet». Til sammen inkluderer disse prosjektene ca 150 unge og voksne med ulike utfordringer. I tillegg til dette har Asker Fotball et fotballakademi med ca 200 barn og et regionsprosjekt som er viktig for utvikling av fotballen i Asker. Totalt innebærer dette at Asker Fotball er en STOR utviklings- og breddeklubb selv om ikke alle som deltar i våre aktiviteter er medlem i Asker Fotball. Vi bidrar med fotballkompetanse for å forbedre fotballaktiviteten lokalt.

 

Ved spørsmål - ta kontakt:

Rolf-Magne Walstad                        Steinar Bustad

Sportslig og daglig leder                    Styrets leder

900 82 215                                           911 36 727

 

 

 

Annonse:
Publisert: 09.03.2021, oppdatert: 12.03.2021
Skrevet av: Redaksjonen