Målfest mot Frigg

Med hattrick fra Roman Fazi kunne Asker innkassere 3 poeng på Føyka lørdag.

Om det ikke var en rar kamp på Føyka lørdag, så var den ihvertfall gledelig sett med Asker-øyne. For hjemmelaget var av det effektive slaget mot Frigg, og i 2. omgang rant målene inn. For 1. omgangen var nokså jevnspilt, Frigg med en spillestil som handlet om pasningsspill og possession. Men helt inn til Asker-målet kom de ikke. Men i motsatt ende fikk Asker hull på byllen. Først med Stian Jørgensen som på en corner får stanget oss i front. Og rett før pause gjør Roman Fazi sitt første for dagen, i det han kontant dobler ledelsen. Det etter at Eskild Fredriksen ble felt på en god overgang. 2-0 til pause, og Asker var behagelige i front.

Stian kom opp på corner og stanget oss i ledelsen.

2. omgangen var ikke mange sekundene gammel før Roman er frempå på ny. For omtrent rett fra avspark gikk Asker i angrep, og Roman var dødeligheten selv, i det han var først på ballen på en lavt innlegg. Og bare 7 minutter senere gjør han hat tricket komplett, når han dribler litt inn i feltet, og sender ballen høyt forbi keeper. Dette målet var omtrent rett fra avspark det også, for i foregående angrep hadde Frigg redusert. Så her måtte både speaker, publikum og FIKS-ansvarlige skikkelig på jobb. 4-1 og vi har en behagelig ledelse. Og jaggu scorer ikke Kristoffer Syvertsen også rett etterpå, slik det er i det 55. minutt står 5-1 til Asker.

Her har Roman akkurat gjort sitt første mål for dagen.

Og nå gikk det en lengre periode hvor spillet fortsatte å være jevnt, og bortelaget spilte seg opp til flere stor sjanser, bl a stangskudd og avslutninger fra vår 5-meter. Men denne lørdagen hadde ikke Frigg sting nok i avslutningene til å true oss hardt nok.

Her setter Syvertsen sitt mål for dagen.

Dermed må vi på kampens siste spark på ballen, som blir et flott langskudd, rett før slutt. Ekspedert av Erik Kristiansen, som klinker til fra 18 meter. Stang inn og Asker kan skrive 6 mål på egen tavle. Frigg får bare ett. Dermed en målfest som viste at Asker også kan være effektive når det trengs.

Neste kamp nå er Sarpsborg 08 2 mandag 29.04. Altså en god periode før vi skal i aksjon igjen. Men lørdagens oppvisning viste at Asker virkelig har funnet veien til nettmaskene, og vel så det.

Asker v Frigg 6-1

Mål: Fazi x 3, Jørgensen, Syversten, Kristiansen

Gule kort: Årsbog, Pettersen Mandel

Tilskuere: 209

Asker: Hejer - Skare, Jørgensen, Mandel Pettersen, Kristiansen - Årsbog, Fredriksen, Ryssdalsnes, Adukonis - Fazi, Syvertsen

Innbyttere: Bækken, Spiten-Nysæter, Sorter, Nissen-Lie, Edstrøm