Mini-generalprøve unnagjort!

Asker v Fredrikstad 0-5

Lør. 27.06.2020. Føyka stadion.

Sist lørdag tok Asker imot Fredrikstad FK til første treningskamp på lenge. Svært lenge. I hvertfall følte det slik ut. Og på motsatt side fant vi et FFK-lag med Asker-gutt og kaptein; Stian Stray Molde. Hyggelig gjensyn med den solide midstopperen som er flasket opp i klubben vår.

Men selv om virus-pandemien i utgangspunktet skulle gjort lagene kamprustne, så var det en sjansefylt og underholdende førsteomgang på Føyka i sommervarmen. Sjanser til begge lag, offensivt spill og en velfortjent vannpause halvveis beordret av dommeren, gjorde at trenerbenken likte det man så.

Allikevel ble omgangen avsluttet med dramatikk for Asker sin del. Keeper Vegard Pedersen ble sendt i dusjen i det 41. minutt, etter en duell med FFK-spiss og tidl. Asker-spiller, Riki Alba. Selv med 2 sikringsspillere bak seg, ble altså vår keeper vist ut med direkte rødt kort. Og på det påfølgende frisparket fikk FFK kranglet ballen i mål. Så 0-1 til pause og Asker ned i 10 mann.

2. omgangen ble startet med FFK-avspark, og de var ikke snauere enn at de gikk rett i angrep og doblet ledelsen sin. Og derfra og ut ble det en etappe hvor lagene byttet på mannskap, FFK hadde dominansen og mange nok så frem til neste kamp.

4-5 minutter før slutt fikk vår Fitim Kastrati sitt 2. gule kort for dagen, og han også ble sendt i dusjen. Dermed ble sifferen stygge for Asker sin del. Men frem til første utvisning var lagene jevnspilte og med litt marginer kunne Føya-laget fort hatt en scoring eller to.

Nå ser vi frem til Generalprøve mot Kjelsås søndag 05.07 - på Føyka det også.