Poengdeling første sluttspillkamp

Fra ledelse, til Bryne-overtak - så poengdeling. Dramatikk et sluttspill verdig på Føyka søndag.

Søndag tok vi imot Bryne for 2. gang denne sesongen. Føyka arena, som i serieåpningen. Og som da, poengdeling også denne gangen. Men flere mål og sluttspills-drama ble det.

For Asker starter best, og skarpt. Og etter kun 12 minutter kunne Sivert Strangstad sende laget i ledelsen. Det etter at Kim A. Madsen hadde gjort mye av forarbeidet. Og godeste Sivert hadde alt meldt scoring i sluttspillet han, så noen stor overraskelse var det kanskje ikke.

Sivert melder scoring her.

Asker pusher så på videre, og etter 35. min setter Fitim opp Roman, som er på hugget, og dermed kan han klinisk doble ledelsen på Føyka. Nå så alt så behagelig og greit ut.

Men Bryne, serielederen, må på ingen måte taes lett på. For minutter før pause kommer så reduseringen. Målmaskin Dabove hos gjestene vil også markere seg denne søndagen, og han setter inn redusering i det 40. minutt. Dermed går Asker til pause med en 2-1 ledelse.

Så i 2. omgangen setter Bryne opp både fart og tempo, og med det legger de ytterligere press på hjemmelaget. Det betaler seg først i en utlikning på straffe i det 77. minutt. Nevnte Dabove nok en gang på scoringstavla. Og i det 85. minutt har jærbuene snudd kampen, i det de tar ledelsen ved Undheim. Spillet snudd på Føyka, og det som lå an til en hjemmeseier, så nå ut som en B på kupongen.

Men Asker har en hjemvendt sønn. Og han heter Sindre Mauritz-Hansen. Og han kan score mål. Det viste han til gangs i det han kriger inn en utlikning på overtid. Dermed like langt på Føyka. Og dermed 3-3 og poengdeling - i det dommeren blåser av for full tid.

Sindre_Odd_2016
Mauritz-Hansen. Ikke vond å be i sitt comeback på Føyka i det han satte inn 3-3 på overtid. Foto: Budstikka

Fortjent nok - da lagene nok hadde hver sin omgang.

Nå rettes blikket videre inn i sluttspillet og nye oppgaver som venter i horisonten. Men i dag tar vi altså med oss 1. poeng mot serielederen. Og alt i alt er nok det helt OK.

Asker v Bryne 3-3. Strangstad, Fazi og Mauritz-Hansen

Asker: Lia - Isegran, Madsen, Jones (k), Westerlund - Skaug, Strangstad Fuhre - Fazi, Scriven, Kastrati

Tilskuere: 180 på Føyka

Gule kort: Strangstad